Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turbo tales & trades

Untitled Document Wij zijn druk als kleine ondernemer en komen er als Trading Twins niet echt aan toe om veel trades te doen in het ABN Amro Turbotoernooi. Vandaag viel ons oog op een aantal leuke nieuwe turbo's en maken wij tijd.

Zo zien wij daar onder andere turbo's van Cisco, General Motors, Tom Tom, Toyota en Yahoo voorbijkomen, om er maar een paar te noemen. Gisteren (7 februari) nog niet, maar sinds vandaag (8 februari) staan ze ook in de IEX Turbosectie.

Iets anders, nu blijven wij niet doorzeuren over onze magistrale Google short van een tijdje geleden, maar toch... Het is voor ons o zo jammer dat die positie niet even werd doorgerold bij de officiële start van het spel.

Niettemin blijven wij geloven in Google. Not. Wij kopen voor het ABN Amro Turbotoernooi 200 Google turbo's short 17118 op 17,54 euro met een stoploss op 502,10 dollar.

  • Laurus
    Wij zitten zakelijk - ofwel, met echt geld - lekker long in Laurus. Dit aaandeel zelf is al een soort optie, maar helaas - of gelukkig? - zijn er nog geen turbo's op dit fonds. Toch is het koerspatroon te leuk om niet te melden, maar afijn, ook hier moeten we niet over zeuren.

  • Reed Elsevier
    Op Reed Elsevier zijn wel turbo's en ook dit aandeel ziet er technisch uit als een kandidaat die eindelijk eens wat moet gaan doen. Wij kopen 5000 turbo's long 45113 op 2,39 (stoploss 9,90 euro)

  • Getronics
    Wij durven niet meer long in aandelen Getronics te gaan, na een keer uitgestopt te zijn. Voor het turbospel durven wij alles: 500 turbo's long 43161 à 2,46 euro (stoploss 9,59 euro).

  • KPN
    Wij lazen dit weekend in de krant dat KPN nu ook meedoet aan de trend om telefoneren en internet in combinatie aan te bieden voor slechts een kleine meerprijs. Waarom nog teveel betalen? Kortom, ook al waren de cijfers goed, wij kopen 2000 turbo's short 43084 à 2,81 euro (stoploss 10,10 euro).

  • Ford
    Wij wagen ook een gokje op Ford: 500 turbo's long 17383 à 2,01 euro (stoploss 7 euro).

  • Cisco
    Cisco ligt er technisch ook mooi bij, zolang ze niet door de steun zakt tenminste. Wij kopen 1000 turbo's long 17392 à 3,25 euro (stoploss 16 euro).

  • Yahoo
    Yahoo blijft een lieveling van ons en als slagroom op de taart pikken wij nog even 1000 turbo's long 17396 à 3,79 euro op (stoploss 32,00 euro). Als de steun het niet houdt moeten we alleen kappen en dubbel draaien, maar dat zien we dan wel weer.


    Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille (1,84%)

    Klik hier voor Frank en Ronald van Dongens IEX.nl Trading Twins Portefeuille (-2,07%)


    Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies. Mail om te reageren en te discussiëren naar frankenronald@iex.nl.
  • Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies. Mail om te reageren en te discussiëren naar frankenronald@iex.nl.

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

    Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. Speciaal voor het ABN Amro Turbotoernooi beheerden zij een turboportefeuille.

    Meer over Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

    Recente artikelen van Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

    1. mei '06 Uitgeputst
    2. feb '06 Turbo tales & trades 3
    3. jan '06 Tsjakka! Turbotoernooi 7

    Gerelateerd

    Reacties

    3 Posts
    | Omlaag ↓
    1. [verwijderd] 7 februari 2006 18:04
      Beste Cees en Gerard,
      Ik merk dat iedereen met spannende strategieen bezig is, veel complexe berekening maakt, en vooral opportunistisch denkt. Op zich niets mis mee, wat ik echter mis bij de turbo's is het 'sentiment'. Hiermee bedoel ik de snelheid waarmee je kan wisselen van TS naar TL. Op basis van het sentiment (op zich dus ook een strategie... :) ) ben ik nu een tijdje bezig en niet onverdienstelijk. So far so good... Dit volgen van een tendens gaat prima zolang je actief bezig bent. mvg, Berend van Geffen
    3 Posts
    |Omhoog ↑

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links