Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tsjakka! Turbotoernooi

Het aardige van het ABN Amro Turbo Toernooi dat vandaag begint, is dat u uw posities met een hefboom inneemt. Aantrekkelijk, in elk geval zolang u de richting juist ziet. Daarmee noemen wij het andere voordeel, u kunt long als short gaan.

Vooral dat short gaan is lekker bij de thema’s die wij willen bespelen. Want we blijven rekening houden met de nodige correcties op het wereldbeurstoneel. Als iedereen plotseling positief is over een bepaald aandeel, dan moet u goed op uw tellen passen.

Voor landen geldt hetzelfde. Zodra ze te hip worden, laat iedereen ze vallen als een hete aardappel. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan op dat moment de gelukkige bezitter te zijn van een hete aardappel turbo short?

Hete aardappels zijn er volgens ons op dit moment genoeg. Zo is in de afgelopen maanden bijvoorbeeld iedereen positief geworden over Japan.

Land van de ondergaande zon
Wij zijn misschien een tikje recalcitrant, maar op dit moment kijken wij naar de Nikkei 225 turbo short(17140). De correctie van de Nikkei 225 is één van de thema’s waar wij dit jaar op inzetten en dan is zo’n turbo het ideale middel. Dit opent ook de deur naar een andere strategie.

U kunt eenvoudig indices tegen elkaar uitspelen, bijvoorbeeld een turbo short op Japan en een turbo long op de VS. Daar hebt u geen ingewikkelde special products voor nodig. Net zo’n heet aardappelland is Turkije, ook daar is sinds kort een turbo op: de DJ Turkey Titans turbo short (17086). Met het kipvirus is dat een aardige hedge-mogelijkheid.

Voor wie gelooft dat de Turkse en Japanse (hef-)bomen tot aan de hemel reiken, zijn er ook long-varianten natuurlijk. Klop alleen niet bij ons aan om te klagen, als uw turbo de stoploss raakt en naar de eeuwige jachtvelden knalt. Een ander thema dat wij dit jaar en tijdens de competitie in de gaten houden is olie.

Vier jaargetijden-turbo
De olieprijs staat al maanden op een hoog niveau en u kunt denken dat het tijd is om eens in te zetten op een prijsdaling. Daar zijn diverse turbo’s voor. Wat denkt u bijvoorbeeld van de turbo ahort Brent Oil (43083), of gewoon op bedrijfsniveau, de turbo short Royal Dutch Shell.

Hiervoor geldt ook dat er ook longvarianten zijn. Dat is misschien helemaal niet zo’n gekke optie, want de oliemarkt is nu eenmaal onderhevig aan seizoenseffecten. Die gedachtegang kunt u zelf ook maken. In de winter is er meer vraag naar energie en stijgen de prijzen. Historisch gezien is dit prijseffect duidelijk waar te nemen.

Behalve voor het inspelen op thema’s zijn turbo’s natuurlijk ook geschikt voor stockpicking. U hoeft geen hedge fund te zijn om te profiteren van een koersdaling van aandeel X. De kandidaten zijn in ruime mate aanwezig. Wij kijken daarbij vooral naar peperdure, overgewaardeerde aandelen.

Beleg verstandig, short Apple
Zoals bekend kijken we daarbij niet alleen naar Amsterdamse aandelen, ook van populaire Amerikaanse aandelen zijn turbo’s verkrijgbaar. Wij kijken op dit moment naar aandelen als turbo short Google (17118) en turbo short Apple (17164). Die kunnen technisch gezien eigenlijk een flinke correctie niet omzeilen.


Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies. Mail om te reageren en te discussiëren naar frankenronald@iex.nl.
Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies. Mail om te reageren en te discussiëren naar frankenronald@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

Cees Smit en Gerard Kaldewaaij zijn vermogensbeheerder en handelaar bij de Amsterdamse broker en vermogensbeheerder Today's Beheer. Speciaal voor het ABN Amro Turbotoernooi beheerden zij een turboportefeuille.

Meer over Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

Recente artikelen van Cees Smit en Gerard Kaldewaaij

  1. mei '06 Uitgeputst
  2. feb '06 Turbo tales & trades 3
  3. jan '06 Tsjakka! Turbotoernooi 7

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links