Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GoPro in het nauw

GoPro in het nauw

GoPro-aandeelhouders werden vorige week flink nerveus nadat bekend werd dat Apple een patent heeft gekregen op een camera die de concurrentie aan zou kunnen gaan met GoPro. Het aandeel daalde op het nieuws liefst 13% en zakte in de dagen daaropvolgend alleen nog maar verder.

Apple kreeg dinsdag goedkeuring voor 34 patenten. Aangezien Apple per jaar honderden patenten aanvraagd, waarvan een groot deel nooit wordt gebruikt, is het nog maar de vraag of Apple van plan is om de strijd met GoPro aan te gaan. Veel beleggers nemen in ieder geval geen risico en dumpen hun aandelen GoPro.

Hype-aandelen

Absurde koerswinstverhoudingen zien we wel vaker bij nieuwkomers op de Amerikaanse aandelenmarkt. Google en Facebook hebben de hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt en waren topbeleggingen. Het gros van alle hype-aandelen haalt het echter niet.

Ook van Twitter en Alibaba moet ik nog maar zien wat er van terecht komt, maar zij staan er in mijn ogen wel beter voor dan GoPro.

GoPro is uiteindelijk slechts gebaseerd op één product . Als heel de wereld met de bekende cameraatjes over straat loopt, wie is er dan nog om de koers op te drijven? GoPro staat niet voor niets in mijn Flop-5 voor 2015.

Duidelijk neerwaarts

Hieronder ziet u de daggrafiek van GoPro. De benoemde daling is duidelijk zichtbaar. De trend is neerwaarts gericht en ook het momentum loopt af. De eerste tik omlaag is uitgedeeld. Nu nog short gaan is wat aan de late kant en het lijkt mij beter om dan even op een opwaartse correctie wachten.

De eerste klap is echter uitgedeeld en de tendens is gezet.


Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Duijvestijn heeft geen positie in GoPro of Apple.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. @iPlof 19 januari 2015 11:50
    quote:

    domin8tor schreef op 19 januari 2015 11:39:

    Is vergelijkbaar met TomTom, superveel vraag maar dat word op termijn afgevangen door substituten.
    Kun je beter TT hebben voor een kwart van de marketcap en met veel meer toekomst vanwege inmiddels verschillende producten voor de toekomst.
  2. domin8tor 19 januari 2015 12:04
    Klopt, inmidels wel. Ik doel ook op de tomtom van 2007/2008 waar de verwachtingen ook enorm hoog waren. Op gegeven moment heeft iedereen zo'n device en blijkt toch dat bedrijven goed zijn in 1 ding en slecht zijn in diversificeren. GoPro maakt geweldige camera's, maar iedereen die er nu een heeft is er niet snel een nieuwe van nodig, en die markt is sowieso beperkt (action camera's...)
  3. [verwijderd] 19 januari 2015 13:23
    Met een paar patenten heb je nog geen camera op de markt. GoPro is meer dan een hype. Het is in zo'n korte tijd al een merknaam. Wil je een camera of een GoPro. En natuurlijk verbreden ook zij hun palet en bieden straks meer dan alleen action. Ze zijn niet achterlijk. De daling is de bekende angst van de belegger die niet kan denken als ondernemer. Bedrijven als Netflix, Whole foods markets, facebook etc. kregen na de beursgang ook zo'n dikke tik. Kijk nu eens naar de koersen. Deze bedrijven veranderen de wereld. En GoPro is ook een gamechanger. En nu zijn de aandelen ook nog in de aanbieding. Je gaat als ondernemer toch niet meteen naar de deur rennen als er iets anders komt. Laat Apple maar met een camera komen. Concurrentie heb je nodig om producten te vergelijken, kwaliteit te beoordelen en voor de jeugd je te onderscheiden. Aandeel voor de lange termijn. En zijn er GoPro insiders die nu ineens verkopen. Nee... dus ook een beetje naar de feiten kijken en niet alleen angst laten regeren.
  4. [verwijderd] 19 januari 2015 15:06
    Los van de lockup. Zijn nl. tegenstrijdige berichten over... Als je bij elke nieuwe ontwikkeling meteen denkt dat het gedaan is met het merk of product, dan ziet het eruit. Dat heet paniek. Een beetje zelfrespecterend bedrijf verwacht ook nieuwe ontwikkelingen van concurrenten. Daadwerkelijk of schermend met papieren patenten (hetgeen nog geen producten zijn). Dat heet anticiperen heeft ondernemen en juist van die bedrijven koop je aandelen omdat je erin gelooft. Geen lotjes van de loterij. Maar de analisten en zgn experts maken er altijd een loterij van. Mooie aanvulling van de IEX zou de voorspellingsindex zijn. Toen gezegd door persoon X gezegd, wat is er vanuit gekomen en dat vertaald naar een rapportcijfer. Weet je meteen hoeveel waarde je eraan moet hechten en letten mensen ook wat beter op hun woorden.
  5. Cybres 19 januari 2015 16:28
    De eerste lock up is idd afgelopen zie ik nu, 23-12-2014. De insiders hadden alleen dat 'akkefietje' waar ze een heel groot deel aandelen aan hun stichting hadden gegeven die dan weer wel kon verkopen. Oud nieuws nu. Aan voorspellen doe ik niet ;-) Er is echt een tweede plaatsing van 800mio geweest en die lock up loopt midden Februari af....
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links