Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Technische analyse

 1. Fraudezaken blijven cryptomarkt beheersen

  Ook bij de grootste twee cryptovaluta - bitcoin en ether - ontbreekt momenteel alle kracht om een serieus herstel in te zetten.

 2. Energieprijzen tenderen nog steeds lager

  Voor onze hoge inflatie is het opmerkelijk dat de olieprijs sinds maart meer dan een derde is gedaald. En net als in de voorgaande weken staat ook de gasprijs onder druk.

 3. Koopjesjagers stampen steun van 632 punten hard aan

  Nu koopjesjagers actief worden, veert de AEX hard op vanaf de steun 632,02 punten, maar de index is nog niet uit de gevarenzone.

 4. Technisch plaatje Dow Jones blijft kritiek

  Ondanks het felle herstel van begin deze week, blijft het technische beeld van de Dow Jones Industrials index broos.

 5. Big troubles bij Big Tech

  De FAANG-aandelen (Meta, Apple, Amazon, Netflix en Alphabet) zijn niet meer de veilige haven van weleer. Blijft dat zo of kantelt het technische plaatje?

 6. Kantje boord boven cruciale steunniveaus

  Technisch testen de beurzen hun belangrijke steunniveaus. Op de AEX is het kantje boord, nu het cruciale vangnet 632 onder druk staat.

 7. Koopjesjagers actief?

  De technische steun 632 is genaderd en de AEX is serieus oversold geraakt: signalen van een nakende trendverandering.

 8. Vlakke bitcoin en valse hoop bij ripple

  De laatste weken is er veel rumoer in de valutamarkten. De sterke dollar bepaalt al enige tijd het sentiment en deze week ging het Britse pond zowel ten opzichte van de dollar als de euro door de knieeën. Het koersverloop van de digitale valuta's oogt tegenover dit geweld ineens vrij saai.

 9. Onrust op de energiemarkten

  Hoewel de energieprijzen wat beginnen te stabiliseren zijn de korte-termijntrends nog neerwaarts gericht. De technische plaatjes van de olie- en gasprijzen.

 10. Dollar door het dak (IV)

  Technisch blijft de dollar loeisterk. Zowel versus de euro, yuan, yen als het Britse pond gaat de greenback door het dak.

 11. Europese beurzen breken belangrijke steunniveaus

  De aandelenbeurzen stonden afgelopen week verder onder druk. Na de renteverhoging van de Fed is bij beleggers de angst voor een recessie verder toegenomen.

 12. Premium

  Special: profiteren van de energiecrisis

  De energiemarkt staat al een tijdje op zijn kop door de sterk stijgende olie- en gasprijzen. We bekijken de technische plaatjes van 5 wereldwijde energie-gerelateerde aandelen.

Uw gastheer

Royce Tostrams

Grondlegger van de technische analyse in Nederland, al sinds eind jaren zeventig actief op de financiële markten. Maakte zijn analyses onder andere voor Rabobank, Robeco, IRIS en ING. Eind jaren negentig richtte hij de Tostrams Groep op.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links