Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prima technische plaatjes Amerikaanse banken

Prima technische plaatjes Amerikaanse banken
Beeld: ANP

Deze week start het cijferseizoen op Wall Street. Zoals altijd openen de grote banken als eerste de boeken. JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo bijten het spits af. 

Traditioneel kijk ik voorafgaand aan de start van het seizoen hoe de grootste banken er technisch bijliggen. Vandaag bekijk ik BlackRock, JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley en Wellsfargo. 

Technisch laten de grote Amerikaanse banken redelijke plaatjes zien. Niet één van deze banken heeft een zwak technisch beeld. Als we er al een conclusie uit kunnen trekken over de rest van Wall Street, dan is die positief.

Blackrock 

Vermogensbeheerder BlackRock doet het even rustig aan. Het aandeel consolideert, maar blijft binnen de stijgende trend.

De steun ligt rond $765,63 (bodem van 1 februari). Slaagt BlackRock erin om boven de laatste pieken uit te stijgen, dan kan de stijgende trend weer worden opgepakt en mag verdere koersstijging tegemoet worden gezien. Koersdoel ligt op $973,16 (top van 12 november 2021). Een tussenliggende weerstand bevindt zich rond $845 (top van 8 maart).

De stijgende trend van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde, wijst bij BlackRock op een positieve technische conditie.

De dalende B.O.B.-indicator (blauwe lijn) geeft aan dat BlackRock achter blijft bij de rest van de markt.

 

JP Morgan Chase 

JP Morgan Chase heeft ons berekende koersdoel rond $200 bereikt. De opwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken.

Daarna  wordt $230 het volgende berekende koersdoel. JP Morgan Chase heeft steun rond $164,30 (bodem van 19 januari). De sterk stijgende tendens van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde, valideert een positieve technische conditie.

De relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) beweegt opwaarts. Dit geeft aan de bank beter gaat presteren ten opzichte van de rest van de markt.

Bank of America 

De koers van Bank of America oogt technisch prima. De koers van het aandeel heeft diverse oude toppen, in de zone $32-$35, overtuigend gebroken. Hierdoor is het technische plaatje serieus verbeterd. Opwaarts heeft Bank of America ruimte tot weerstand $50,11 (top van 11 februari 2022). De steun ligt op $31,27 (bodem van 19 januari).

Bij Bank of America draait de 200-dagenlijn omhoog. Dit geeft een sterke technische conditie weer. De opwaarts draaiende B.O.B.-indicator (blauwe doorlopende lijn) suggereert dat Bank of America beter presteert vergeleken bij de rest van de markt.

 


Citigroup 

Technisch bezien kiest Citigroup het luchtruim. De weerstandszone tussen $50,45 (gevormd op 21 april 2023) en $54,56 (gevormd op 19 augustus 2022) is gebroken.  Citigroup had eerder de dalende trend gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Citigroup kan nu oplopen richting weerstand 69,11 (gevormd op 11 februari 2022). 

Citigroup had al de dalende trend gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden. Steun ligt rond $52,24, bodem van 13 februari. 

De stijgende 200-dagenlijn van Citigroup (rode glooiende doorlopende lijn) wijst op een sterke technische conditie. De oplopende relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Citigroup beter presteert dan de rest van de markt.

 

Goldman Sachs 

Technisch beweegt Goldman Sachs binnen een krachtige uptrend. Bedenk wel dat de zware weerstand $426,16 (top van 5 november 2021) nadert.

Onder steun $372,16 (bodem van 19 januari) zou het technisch plaatje wat verzwakken. De oplopende 200-dagenlijn wijst op een positieve technische conditie. De relatieve-sterktelijn (blauwe doorlopende lijn) vlak wat af. Dit geeft aan dat Goldman Sachs wat minder sterk presteert dan de brede markt.

Morgan Stanley 

Morgan Stanley beweegt al sinds 2012 binnen een zijwaartse fase. Morgan Stanley lijkt technisch wel iets te verbeteren, nu er rond een hogere bodem wordt gevormd rond steun op $83,09 (bodem van 16 februari).

De weerstand op $95,57 (top van 28 juli 2023) nadert nu. De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop. Na een uitbraak boven weerstand $95,57 wordt $100,99 het volgende opwaartse koersdoel.

De 200-dagenlijn (glooiende rode doorlopende lijn) neigt weer iets omhoog, terwijl de koers er boven weet te blijven. Dit duidt op een verbeterende technische conditie. De neerwaarts gerichte relatieve-sterkte (blauwe doorlopende lijn) geeft aan dat Morgan Stanley achter blijft bij de rest van de markt.

 

 

Wells Fargo

Wells Fargo oogt technisch prima, met een mooie stijgende trend. Let wel op, nu de top van 11 februari 2022 rond $60,30 nadert. Toppen en bodems liggen steeds flink hoger en dat signaleert gretigheid onder de beleggers.

Na een uitbraak boven de horde rond $60,30 heeft de uptrend ruimte richting weerstand $66,31 (top van 2 februari 2018).  Enkel bij een eventuele terugval onder steun $46,12 (bodem van 19 januari) treedt een technische verzwakking op.

De 200-dagenlijn beweegt opwaarts, terwijl de koers erboven noteert. Dit duidt op een positieve technische conditie. De stijgende relatieve-sterktelijn (blauwe lijn) geeft aan dat Wells Fargo  de rest van de markt inhaalt.

 

 

 

Probeer Tostrams Premium 3 maanden voor slechts €19,95 (73% korting)

Wilt u dagelijks technische aandelenanalyses en concrete kooptips ontvangen? Abonneer u dan op Tostrams Premium. Met een universum van meer dan 500 verschillende aandelen, grondstoffen, valuta's en indices zorgen onze specialisten ervoor dat u niets over het hoofd ziet.

U kunt ook persoonlijke alerts instellen, zodat u een seintje krijgt als er een technische doorbraak plaatsvindt of een belangrijk steunniveau wordt gebroken. Hierdoor mist u geen (ver)koopkansen meer!

Verder krijgt u als Tostrams-abonnee automatisch toegang tot maar liefst vier modelportefeuilles met de beste aandelen voor Nederland, Europa en de VS en ETF’s. De Tostrams-portefeuilles weten de markt al sinds 2006 te verslaan.

Wilt u Tostrams.nl proberen? Ga dan naar tostrams.nl/actie en lees drie maanden onze technische analyses voor slechts €19,95. Dat komt neer op een korting van maar liefst 73%.

 

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 07:30 Grondstoffen graven zich uit 44
 2. 20 mei Wall Street gaat los 22
 3. 17 mei Europese beurzen op pole position 76

Gerelateerd

Reacties

74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 JoostVLS 11 april 2024 09:00
  quote:

  LucaTonie schreef op 11 april 2024 08:43:

  [...]

  Joost wat verwacht jij verder van Aurora en auxly? Een verdere stijging naar de toppen van ooit. Zou mooi zijn. Nee zonder gekheid wat verwacht je er verder nog van?
  Ik verwacht een verdere stijging omdat ze zwarte cijfers gaan schrijven nu de producten steeds vaker toestemming verkrijgen voor medisch gebruik. Je ziet dat er gehandeld wordt met veel volume, ook een sterk teken.
  Als je ziet waar ze verder vandaan komen kan het hard gaan.

  Vandaag wordt Bioscience voor het eerst genoteerd op de Nasdaq
 2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 11 april 2024 09:12
  Trouwens Wie heeft gisteren Avond de Jackpot van 'the Old American IEX Index Lottery gewonnen..

  4 O' Clock PM NY TIME..

  De winnende Percentages zijn gevallen op:

  Dow Jones: -0,88 % S&P: -0.88% and Nasdaq: -0.88%

  congratulations if you won.. Enjoy!
 3. LucaTonie 11 april 2024 09:32
  quote:

  JoostVLS schreef op 11 april 2024 09:00:

  [...]

  Ik verwacht een verdere stijging omdat ze zwarte cijfers gaan schrijven nu de producten steeds vaker toestemming verkrijgen voor medisch gebruik. Je ziet dat er gehandeld wordt met veel volume, ook een sterk teken.
  Als je ziet waar ze verder vandaan komen kan het hard gaan.

  Vandaag wordt Bioscience voor het eerst genoteerd op de Nasdaq
  Jammer dat auxly niet te koop is via de giro. Of kijk ik verkeerd? En bioscience is die wel te koop via de giro?
 4. forum rang 6 JoostVLS 11 april 2024 10:49
  quote:

  LucaTonie schreef op 11 april 2024 09:32:

  [...]

  Jammer dat auxly niet te koop is via de giro. Of kijk ik verkeerd? En bioscience is die wel te koop via de giro?
  Geen idee, ik werk niet met de Giro, veel te veel storingen en te weinig keus.
  Saxo zijn dezelfde prijzen, zijn net weer verlaagd, werkt prima
 5. forum rang 9 Calimero 11 april 2024 11:36
  quote:

  LucaTonie schreef op 10 april 2024 10:43:

  [...]

  Wat heb je aan grafieken als je overal lijntjes kan zetten. Je kan doen en laten wat je wilt. Kijk hoe tostram elke dag zijn lijntjes trekt. Dus grafieken valt onder de categorie: wensdenken.
  Wordt het al wat Luca ???

  make your bet .. :)

  876,34 - COG 883,04 - 889,73

  www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15252005...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2024/15252338...
  www.iex.nl/Forum/Upload/2019/11400090...

  www.profinance.ru/chart/AEX/max/

  www.youtube.com/embed/X9QjB5Aq2NM?rel...
 6. forum rang 9 Calimero 11 april 2024 13:00
  quote:

  LucaTonie schreef op 11 april 2024 12:36:

  Zoals ik gisteren al zei einde week zien we de 900. Oftewel nog 1,5 dag om dit voor elkaar te krijgen.
  Komt goed …;-)
  Altijd eerst de grafieken bekijken .. anders is het wensdenken ... :)

  www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12474759...

  www.youtube.com/embed/kjusvde8FVI?rel...
 7. forum rang 6 Toerist 11 april 2024 13:38
  quote:

  LucaTonie schreef op 11 april 2024 12:36:

  Zoals ik gisteren al zei einde week zien we de 900. Oftewel nog 1,5 dag om dit voor elkaar te krijgen.
  Komt goed …;-)
  effe piepen....en als we seffens eens naar onder donderen met de aex tot onder de 880?

  blijft veel te goed liggen,klopt niet
74 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links