Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Umicore publiceert geïntegreerd verslag 2016: Elementen voor succes

"Het afgelopen jaar is duidelijk gebleken dat de drie megatrends die de groei van onze activiteiten drijven, steeds meer uitgesproken worden. De behoefte aan schonere lucht is nooit zo groot geweest, elektrisch vervoer is in een stroomversnelling terechtgekomen en de grondstoffenschaarste blijft zorgwekkend, vooral voor de metalen die essentieel zijn voor schonere mobiliteit en nieuwe communicatietechnologieën.

Marc Grynberg, CEO van Umicore

Umicore - de materiaaltechnologie -en recyclagegroep - publiceerde vandaag haar Jaarverslag 2016. Het verslag biedt een geïntegreerd beeld van Umicore's vooruitgang in het behalen van haar Horizon 2020-doelstellingen om een leider worden in schone-mobiliteitsmaterialen en recyclage, haar winst te verdubbelen, een beter evenwicht en meer focus te hebben binnen haar activiteitenportfolio en haar duurzaamheidsrealisaties om te zetten in een groter concurrentievoordeel.

Umicore legt al sinds 2006 een geïntegreerd verslag voor en dit verslag is een nieuwe stap voorwaarts in het rapportageproces. Het richt zich op de drijvende krachten van de bedrijfsactiviteiten en biedt een uitgebreid overzicht op het businessmodel en de wijze waarop het bedrijf waarde creëert en de impact over haar waardeketen beheert. Umicore hanteert het GRI-rapportagekader en illustreert hoe haar Horizon 2020-doelstellingen bijdragen tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

In 2016 maakte Umicore een goede start in het behalen van haar Horizon 2020-doelstellingen. De vooruitgang was het meest uitgesproken in de economische sfeer door een stijging van de recurrente winst met 7% ten opzichte van 2015. Umicore deed en kondigde een aantal investeringen aan die zullen bijdragen aan een versnelling van de groei de komende jaren. De vooruitgang op het gebied van milieu, maatschappij en waardeketen was gemengd, met een algemene verbetering van de milieuprestaties tegenover een verslechtering van de gezondheids- en veiligheidsprestaties.

Samenvatting van de prestatie-indicatoren

  • Toename van de recurrente EBIT met 7%
  • Rendement op aangewend kapitaal van 14,6% (13,7% in 2015)
  • Stijging van het voorgesteld dividend van EUR 1,20 tot EUR  1,30
  • 62% van de opbrengsten van Umicore gegenereerd door schone-mobiliteits- en recyclageactiviteiten in 2016.
  • Energie-efficiëntie verbeterde met 7%
  • 59 ongevallen ten opzichte van 47 in 2015, waaronder één met dodelijke afloop
  • Stijging van het aantal overschrijdingen gebleken uit biomonitoring van werknemers
  • Verificatie door derde van ethische en duurzame kobaltinkoop

Over Umicore

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group bestaat uit verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.

Het merendeel van Umicore's inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen wordt uitgegeven aan projecten op het vlak van 'schone' technologieën, zoals uitstootkatalysatoren, materialen voor herlaadbare batterijen en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: 'materials for a better life'.

De Umicore Groep beschikt over industriële sites op alle continenten en verleent diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2016 een omzet van 11,1 € miljard (inkomsten van 2,7 € miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 9.900 mensen in dienst.

Opmerking: In februari 2017 stond Umicore op de 14e plaats van de Corporate Knights en As You Sow Clean 200 van bedrijven die de grootste bijdrage leveren tot schone energie en slimme energietechnologieën. Umicore behaalde ook de 5e plaats in de Vigeo-EIRIS-rangschikking van 's werelds top-performers op het gebied van mensenrechten.

Voor meer informatie

Investor Relations

Evelien Goovaerts                                         +32 2 227 78 38                    evelien.goovaerts@umicore.com

Eva Behaeghe                                               +32 2 227 70 68                          eva.behaeghe@umicore.com

Media Relations

Tim Weekes                                                  +32 473 98 49 14                             tim.weekes@umicore.com




This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Umicore via Globenewswire

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 feb Outlook Umicore valt tegen
  2. 04 jan Video: nog te vroeg voor grondstoffen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Umicore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links