Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Telecom Italia zet eerste stap met afsplitsing vaste telefonie'

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 20:43 | Views: 1.110 | Onderwerpen: telecommunicatie

KPN 17:35

2,33 -0,03 (-1,15%)

ROME (AFN) - Telecom Italia is begonnen met de afsplitsing van zijn vaste telefonienetwerk, het waardevolste bezit van het concern. Daarmee is ook een eerste stap gezet met de realisatie van het plan van premier Giuseppe Conte om één enkel netwerkbedrijf op te richten. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Het telecomconcern zou een voorlopig contract hebben ondertekend met Cassa Depositi e Prestiti, dat als belangrijkste taak heeft om overheidsprojecten in het land te financieren. Daarmee lijkt de weg vrijgemaakt voor investeringen in het toekomstige netwerkbedrijf. Doel is onder meer om de uitrol van het glasvezelnetwerk te versnellen. Volgens Rome is een goed netwerk belangrijk voor het herstel van de economie.

Verder werd bekend dat Telecom Italia akkoord is met de verkoop van een belang van 37,5 procent in de kabeldivisie die gaat over de aansluitingen van huizen, het secundaire netwerk. Investeerder KKR bood 1,8 miljard euro. Eerder stak Rome nog een stokje voor de overeenkomst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare