Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Esperite sluit deal met obligatiehouders

ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite heeft een nieuwe financieringsovereenkomst gesloten met obligatiehouders Frédéric Amar en Educe Capital. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Het bedrijf was, vanwege het recente faillissement van onderdeel Genoma, verplicht om zijn houders binnen 15 werkdagen terug te betalen. Er zijn toen onderhandelingen begonnen, waarbij gekeken is of er nieuwe 'notes' uitgegeven konden worden. Daar heeft topman Amar van Esperite, zo benadrukt de onderneming, niet aan meegedaan. ,,Amar was niet betrokken bij het besluitvormingsproces en de definitieve beslissingen'', aldus Esperite.

Het ging concreet om een bedrag van ruim 3,1 miljoen euro. De nieuwe converteerbare obligaties, die worden geruild voor de oude, dragen een rente van 7 procent per jaar. Ze zijn omzetbaar in aandelen Esperite volgens een eerder afgesproken schema tegen een initiële omrekenkoers van 0,45 euro per aandeel. Het schuldpapier heeft een looptijd tot 31 december 2019.

L1 Capital

Ook bleek dat L1 Capital voor 12 juli zo'n 1,1 miljoen euro steekt in Esperite. Zo is vanaf vandaag 940.000 euro uit de tranche van 1 miljoen euro, die begin maart werd aangekondigd, omgezet in aandelen door het Australische European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF).

ESGOF tekent verder in op een nieuwe tranche van 350.000 euro, hoewel voorwaarden uit de eerdere overeenkomst niet zijn behaald. Om die voorwaarden buitenspel te zetten zijn toewijzingskosten overeen gekomen.

Kostencontrole

Esperite kwam woensdag ook met een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal naar buiten. De onderneming zag in die periode de geconsolideerde omzet boven de eigen ramingen uitkomen. Ook het bedrijfsresultaat (ebitda) was beter dan voorzien, door kostencontrole.

De opbrengsten van onderdeel CryoSave waren 6 procent boven de begroting. Bij de divisie verbeterde het bedrijfsresultaat ,,scherp''. Bij Genoma stegen de verkopen met 12 procent ten opzichte van de begroting. Maar de marge kwam lager uit. Het bedrijfsresultaat was lager dan begroot.

Genoma werd onlangs in Zwitserland failliet verklaard. Tegen die uitspraak is Esperite in beroep gegaan. De consequenties van de zaak heeft geen effect op de rest van de activiteiten en Esperite voorziet dat de consequenties ,,beperkt'' zullen blijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ch@rter 31 mei 2017 23:15
    quote:

    Toptrader schreef op 31 mei 2017 08:50:

    Gisteren meer dan 50% hoger met gigantische volumes en vandaag is er nieuws. Wie had dat gedacht? Nette tent, dat Esperite...
    Haha
    Inderdaad
    Er worden vieze spelletjes gespeeld
    Amar blijft volgens eigen zeggen buiten schot wat natuurlijk bullshit is als CEO.

    De verwatering gaat aan iedereen voorbij ivm de afgelopen hype/shuffle maar ook deze is eindig en klapt de boel als een kaartenhuis in elkaar.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links