Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Total komt derde kwartaal beter door dan verwacht

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 10:30 | Views: 2.617

Total 27 nov

37,70 +0,34 (+0,90%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse olie- en gasproducent Total heeft het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis en de problemen op de oliemarkt beter dan verwacht gepresteerd. De wat gestegen olieprijs en toegenomen vraag naar brandstoffen voor auto's en vrachtwagens stuwden de omzet en er werd ook weer winst geboekt.

In het derde kwartaal kwam de aangepaste nettowinst uit op bijna 850 miljoen dollar, bijna driekwart minder dan dezelfde periode een jaar eerder. Toch is het meer dan wat analisten hadden verwacht. Total kon daardoor de schulden terugbrengen en kon dividend uitkeren aan aandeelhouders.

Total haalde de meeste winst uit de olie- en gasproductie en de verkoop van benzine bij benzinestations. De andere takken van Total, zoals vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en de olieraffinaderijen, werden geraakt door dalende prijzen en een afnemende vraag, met name naar vliegtuigbrandstof. De luchtvaartsector is door de coronacrisis ook hard getroffen. Al maandenlang wordt er veel minder gevlogen.

Toekomst

Volgens het bedrijf blijft de toekomst van de oliemarkt onzeker en is deze afhankelijk van de snelheid waarmee de vraag wereldwijd herstelt. Wel verwacht het bedrijf dat de gemiddelde prijs voor lng terug zal veren het komende kwartaal, vanwege de stijgende olieprijzen.

Total houdt verder de hand sterk op de knip dit jaar en hoopt meer dan een miljard te besparen. Van alle Europese oliebedrijven is Total de enige die dit jaar wel dividend uitbetaalt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Total 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare