Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeiraming Zweden omhoog, krimp Denemarken

STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse economie zal dit jaar wat sterker groeien dan verwacht. Vanwege de schuldencrisis zal de groei nog wel lager zijn dan in de afgelopen jaren. Die voorspelling deed denktank National Institute of Economic Research (NIER) woensdag.

NIER rekent voor de Zweedse economie nu op een groei van 1,3 procent dit jaar, waar in juni nog werd uitgegaan van 0,7 procent. De denktank verlaagde echter zijn prognose voor volgend jaar van een groei van 2,3 procent naar 1,8 procent. In 2011 groeide de Zweedse economie nog met bijna 4 procent en in 2010 met 5,7 procent.

De groei in 2012 en 2013 is volgens NIER onvoldoende om de situatie op de arbeidsmarkt te verbeteren. ,,De werkloosheid zal oplopen tot bijna 8 procent tegen het eind van 2013 en daarna afnemen. De zwakke economie en de waardestijging van de Zweedse kroon zullen de inflatie in toom houden'', verwacht de denktank.

Tegelijkertijd maakte het nationale statistiekbureau van Denemarken bekend dat de Deense economie in het tweede kwartaal met 0,5 procent is gekrompen ten opzichte van het eerste kwartaal. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2011 werd de economie 0,9 procent kleiner.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links