Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Krimp Italiaanse economie valt nog sterker uit

Gepubliceerd op 29 mei 2020 10:19 | Views: 4.945 | Onderwerpen: Italië

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 5,3 procent gekrompen. De neergang is daarmee nog sterker dan de 4,7 procent krimp die eerder werd gemeld. Maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen trokken een zware wissel op de economie van het Zuid-Europese land.

Verder bleek dat de consumentenbestedingen in het land in het eerste kwartaal met 5,1 procent daalden. Investeringen vielen in de meetperiode 8 procent lager uit.

Eerder deze week kwam de Europese Unie met een nieuw herstelfonds met daarin 750 miljard euro om zwaar getroffen lidstaten door de crisis te loodsen. Italië is een van de landen die het meeste geld kan verwachten als de plannen worden goedgekeurd. Voor Rome gaat het om bijna 82 miljard aan giften en 90 miljard euro aan kredieten, blijkt uit een overzicht van de commissie.

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
 1. WappieKappie 29 mei 2020 14:53
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 29 mei 2020 11:11:


  Italië is een van de landen die het meeste geld kan verwachten als de plannen worden goedgekeurd. Voor Rome gaat het om bijna 82 miljard aan giften en 90 miljard euro aan kredieten.

  Nou dan zal het wel snel weer uit de recessie geraken .

  Nederland gaat bij 500 miljard naar schatting 21 miljard betalen. Gaan wij daarom extra diep in een recessie?
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare