Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte uitslagen op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag geen opvallende koersbewegingen zien. Beleggers deden het over het algemeen rustig aan. Op het Chinese vasteland en in Taiwan zijn de markten gesloten voor een nationale feestdag. Ook op Wall Street en in Londen blijven de beurzen dicht.

De Nikkei-index in Tokio sloot nagenoeg onveranderd op 19.682,57 punten. Technologieconcern Toshiba behoorde tot de winnaars met een plus van 2,1 procent. Naar verluidt werkt chipbedrijf Broadcom aan een overnamebod op de geheugenchipdivisie van het noodlijdende Japanse bedrijf.

De staalbedrijven in Tokio gingen omlaag onder druk van een forse daling van de ijzerertsprijs. Zo zakte JFE Holdings 2,8 procent en Nippon Steel & Sumitomo Metal leverde 3,3 procent in.

IJzerertsprijs

De lagere ijzerertsprijs zorgde ook voor tegenwind voor de Australische mijnbouwers. Op de beurs in Sydney ging BHP Billiton 0,6 procent omlaag, Rio Tinto daalde 1,9 procent en Fortescue Metals Group eindigde 2,8 procent in het rood. De All Ordinaries sloot 0,7 procent in de min.

In Hongkong was vastgoedontwikkelaar China Evergrande een opvaller met een koerssprong van ruim 20 procent. Ook andere vastgoedfondsen in Hongkong zaten fors in de lift door gunstige vooruitzichten voor de Chinese woningsector. De Hang Seng noteerde tussentijds 0,2 procent hoger.

In Seoul ging de Kospi 0,3 procent omlaag. Beleggers in de Zuid-Koreaanse hoofdstad verwerkten een nieuwe raketproef van Noord-Korea. Op de beurs in Mumbai kelderde telecomconcern Reliance Communications ruim 15 procent door zorgen over de schuld van het bedrijf.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links