Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Economische groei VS zwakt verder af

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De economische groei in de Verenigde Staten is in het vierde kwartaal van 2018 minder sterk gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Kenners hielden er in doorsnee rekening mee dat de groei minder sterk zou zijn. Toch viel het percentage van het Amerikaanse ministerie van Handel nog lager uit dan voorzien.

De grootste economie ter wereld ging op jaarbasis met 2,2 procent vooruit. Economen hadden in doorsnee op een vooruitgang met 2,3 procent gerekend. In het derde kwartaal was nog sprake van een groei van 3,4 procent op jaarbasis. Bij een eerdere raming werd voor het slotkwartaal van 2018 nog een groei van 2,6 procent gemeld.

ING-hoofdeconoom James Knightley sprak van een stap terug voor de Amerikaanse economie en het zwakste groeicijfer sinds het eerste kwartaal van 2018. De groei in het eerste kwartaal van dit jaar zal naar verwachting nog lager uitvallen. De nieuwe cijfers kunnen speculaties over een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve dit jaar aanjagen, aldus de econoom. Knightley denkt zelf dat de Fed de rente onveranderd zal laten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links