Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook winkeliers overwegen rechtszaak om lockdown

ZEIST (ANP) - De branchevereniging voor de detailhandel INretail overweegt naar de rechter te stappen om de heropening van winkels af te dwingen. Eerder deze week kondigden marktkooplieden en horecaondernemers al rechtszaken tegen de Staat aan wegens de harde lockdown.

Een woordvoerder van INretail zegt dat de belangenorganisatie juridische opties verkent om met een kort geding de gedwongen sluiting van veel niet-essentiële winkels aan te vechten. "Wij vinden dat winkels veilig open kunnen en dat dit al acht maanden is bewezen." Het is nog niet zeker of het daadwerkelijk tot een rechtszaak komt, benadrukt INretail.

De regering krijgt het steeds drukker met boze ondernemers die naar de rechter stappen. Maandag kondigde Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een rechtszaak aan om de horeca weer te laten openen. Ook wilde KHN via een bodemprocedure een schadevergoeding voor de branche regelen. Donderdag kwam daar nog een kort geding vanuit de branche bovenop omdat de uitbetaling van een deel van de overheidssteun voor vaste lasten vertraging oploopt.

Marktkooplieden zijn op hun beurt boos omdat kramen van non-foodverkopers van de markt worden geweerd. Zij vinden dit onderscheid onzinnig en eisen via de rechter harde bewijzen dat die coronamaatregel nodig is.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 februari 2021 10:29
    quote:

    Arie S schreef op 26 februari 2021 09:50:

    de lockdown moet gehandhaafd blijven. Wat is er nou veranderd ten opzichte van maart april 2020? bij vaccinatie moeten we ook nog aan alle regels houden. dus lockdown kan er niet af
    Vorig voorjaar liep de IC over; teveel ziekenhuis opnamen. Vorig jaar waren de mensen in jan. t/m half maart nog massaal bij elkaar gekomen. We wisten ook nog niets over de dodelijkheid van het griepvirus. Nu is situatie totaal anders. Kwetsbaren beschermen zichzelf al grotendeels. Moet je dan 80% van vitale populatie aan banden leggen..?

    Een normaal griepvirus 0,16% overlijd; bij COVID-19: 0,20%.

    Leer leven met griepvirussen. Sterke mutanten zullen blijven komen, zeker als de mens zich kwetsbaar blijft opstellen en isoleert. Er is een immuunstelsel met T-cellen.

    omgekeerdelockdown.simplesite.com/

    Quote: "Het Sars-Cov-2 virus heeft zijn plaats verworven tussen alle andere pathogenen die deel uitmaken van ons dagelijks bestaan. Als dusdanig moeten we ervan uit gaan dat dit niet zal verdwijnen. Op basis van negen maanden wetenschappelijke data blijkt meer en meer dat de huidige maatregelen disproportioneel zijn (1, 1D). Een recent artikel in The Lancet stelt duidelijk dat er geen verband is gevonden tussen de opgelegde maatregelen en het aantal overlijdens (1F). Social distancing blijkt gestoeld op gedateerde artikels verschenen tussen 1894 en 1940 (1E, 1G). Verder valt de efficiëntie van mondmaskers te betwisten gezien aerosolen (viruspartikels) zich over afstanden tot 8 meter verplaatsen zelfs bij het gebruik ervan (1E, 1G)."

    1.500 Belgische medische specialisten roepen al langer op tot ander beleid.
    Nu het OMT in NL nog.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links