Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei sluit week met winst

Nikkei sluit week met winst

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst gesloten. Japanse bedrijven uit de chipsector waren opnieuw favoriet na sterke koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. Beleggers hielden verder de ontwikkelingen rond de handelsbesprekingen tussen Washington en Peking in de gaten, nadat de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross liet weten dat de twee grootmachten nog ver verwijderd zijn van een handelsdeal.

De Nikkei in Tokio ging 1 procent hoger het weekeinde in op 20.773,56 punten. De chipbedrijven Advantest en Tokyo Electron stegen tot bijna 5 procent, na een stijging van de Philadelphia SE Semiconductor Index, de graadmeter van de chipsector in de Verenigde Staten, met 5,7 procent. Ook de Japanse toeleveranciers aan iPhone-maker Apple zaten in de lift. Murata Manufacturing won 6,1 procent en Alps Electric klom 4,7 procent.

De Japanse autobouwer Nissan steeg 2,5 procent. Beleggers reageerden positief op het nieuws dat de bij bandenfabrikant Michelin vertrekkende topman Jean-Dominique Senard is benoemd tot voorzitter bij Renault. Senard zal de contacten tussen de Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi onderhouden, die door de fraudezaak rond oud-voorzitter Carlos Ghosn uit elkaar dreigde te vallen.

Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen vooruit. In Hongkong kreeg de Hang Seng-index er tussentijds 1,4 procent bij en de beurs in Shanghai steeg 0,9 procent. De Kospi in Seoul dikte 1,5 procent aan. De All Ordinaries in Sydney sloot met een winst van 0,7 procent onder aanvoering van de Australische banken.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.934,76 08:20
+306,28 +0,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links