Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P zet vraagtekens bij rating Brazilië

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) gaat mogelijk de rating van Brazilië verlagen als gevolg van de politieke onzekerheid in het land. Zeker nu president Michel Temer, in navolging van zijn voorgangster Dilma Rousseff, in verlegenheid is gebracht door een corruptieschandaal.

S&P neemt de huidige rating onder de loep. Dit betekent concreet dat het aannemelijk is dat de kredietwaardigheid van het land binnen drie maanden wordt verlaagd. S&P heeft nu een rating BB op Brazilië, hetgeen twee stappen onder een zogeheten investeringsgraad is.

Het beleid van Temer om de diepe economische crisis en hoge overheidstekorten aan te pakken, zorgde het afgelopen jaar juist voor relatieve rust. Over verdere fiscale aanpassingen en hervormingen zijn nu twijfels gerezen door de beschuldigingen aan zijn adres.

Zwijggeld

Temer kwam in opspraak door een geluidsopname. Daarop zou te horen zijn hoe hij instemt met het betalen van zwijggeld aan Eduardo Cunha, de voormalige parlementsvoorzitter die vanwege corruptie in de gevangenis zit.

Temer zelf weigert af te treden, ook als hij door het Hooggerechtshof in staat van beschuldiging wordt gesteld. De president stelde in een interview met de de krant Folha de S.Paulo dat opstappen in zijn ogen gelijk staat aan een schuldbekentenis.

Fitch

Vorige week handhaafde kredietbeoordelaar Fitch zijn oordeel over Brazilië, wel met een negatieve outlook, ondanks de politieke onrust.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links