Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Grondstoffenbedrijven onder druk op beurs

Grondstoffenbedrijven onder druk op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Grondstoffengerelateerde bedrijven stonden maandag aan het einde van de ochtend in heel Europa onder druk. ArcelorMittal was een van de weinige dalers in de AEX. Verder heerste er optimisme onder beleggers. Nieuwe signalen over de kracht van de Amerikaanse economie gaven hoop op een spoedige rentestijging in de Verenigde Staten.

De AEX-index stond aan het einde van de ochtend 0,3 procent hoger op 450,04 punten. De MidKap noteerde 0,3 procent in de plus op 644,04 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt stegen 0,4 procent. Londen leverde 0,3 procent in.

Vicepresident van de Federal Reserve (Fed) Stanley Fischer zei zondag tijdens een toespraak dat de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten al nagenoeg voldoen aan de doelen die de Fed met zijn monetaire beleid nastreeft. Fischer verwacht dat de economische groei in de VS de komende kwartalen verder aantrekt.

Renteverhoging

Vrijdag spreekt Fed-president Janet Yellen de jaarlijkse topconferentie van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole toe. Mogelijk wordt daar meer duidelijk over de timing van een nieuwe renteverhoging in de Verenigde Staten.

Staalbedrijf ArcelorMittal was met een verlies van 2,1 procent de grootste daler. Ook andere grondstoffenbedrijven in Europa stonden door de dalende grondstoffenprijzen onder druk. Rio Tinto, Glencore en Anglo American verloren in Londen 3 tot 5 procent.

In trek

Verzekeraars waren in Amsterdam in trek. Aegon, Delta Lloyd en NN kregen er tot 2,8 procent bij. Bij de hoofdfondsen in Amsterdam voerde Gemalto de troepen aan met een winst van 2,3 procent.

In Zürich werd Syngenta 11 procent meer waard. Het Chinese staatsbedrijf ChemChina kreeg toestemming van de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten voor de miljardenovername van de Zwitserse producent van landbouwbestrijdingsmiddelen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 47,73 dollar per vat. Brent werd 1,9 procent goedkoper op 49,90 dollar per vat. De euro werd voor 1,1295 dollar verhandeld, tegenover 1,1325 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:27 Chippers helpen AEX naar record
  2. 09:14 Halfgeleiders duwen AEX naar recordstand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 augustus 2016 12:38
    Grondstofprijzen onder druk door dure dollar las ik ..maar zal nu wel ingeprijst zijn hoop ik ., GGrraauwww ga rentespook vangen , afgelopen uit!!!

    ouwe bak heeft geen airco (te duur om nog te maken vind werkgever) gelukkig zijn er nieuwere met airco ..

    morgen vrouwen bloot beurs dood

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links