Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vertraging windproject VS treft Sif

Gepubliceerd op 21 aug 2019 om 07:48 | Views: 2.243 | Onderwerpen: Verenigde Staten

Sif Holding 17:35

13,52 -0,12 (-0,88%)

ROERMOND (AFN) - Het Amerikaanse windmolenpark Vineyard Wind in Massachusetts waar funderingsspecialist Sif aan meewerkt, loopt vertraging op. Er moet extra milieu-onderzoek gedaan worden van de Amerikaanse overheid. Of de vertraging financiële gevolgen heeft voor Sif, wordt pas in de komende weken duidelijk.

Sif levert 84 zogeheten monopiles, de palen waar de windmolens op worden gemonteerd, voor Vineyard Wind. De productie van die palen stond gepland voor de eerste helft van volgend jaar. De windmolens moeten op een specifiek moment geplaatst worden omdat daarbij rekening moet worden gehouden met een bedreigde walvissensoort die voor de Amerikaanse noordoostkust leeft.

Sif en Vineyard Wind onderzoeken nu de gevolgen van de vertraging en hoe ze die kunnen beperken. Een vertraging en gevolgen voor de productieplanning van Sif zijn echter onvermijdelijk. Het funderingsbedrijf heeft in zijn planning ruimte opgenomen voor een vertraging van een aantal maanden. In de komende weken moet Vineyard Wind duidelijkheid verschaffen of die marge voldoende is. Sif verwacht daar binnen vier tot zes weken meer over te kunnen zeggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sif Holding 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links