Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Solide cijfers, vage outlook van BAM'

Gepubliceerd op 21 februari 2017 09:41 | Views: 4.773

BAM 07 jul

1,49 0,00 (0,00%)

BUNNIK (AFN) - De resultaten die BAM dinsdag presenteerde over 2016 zijn ,,solide'' te noemen. Dat schrijft analist Dirk Verbiesen van KBC in een commentaar. Hij wijst vooral op de sterke vrije kasstroom. Over de vooruitzichten daarentegen is de marktvorser minder te spreken.

Verbiesen merkt op dat BAM zwaar leunt op de infradivisie, terwijl de bouwactiviteiten nog altijd verliezen laten zien. Ook had hij gehoopt op een meer gedetailleerde outlook. Het bedrijf liet alleen weten dat het dit jaar een iets lagere omzet voorziet, maar een verdere winstgroei.

Graag had Verbiesen gehoord wanneer BAM denkt te voldoen aan zijn margedoelstelling van tussen de 2 en 4 procent. Zeker omdat de kwaliteit van de werkvoorraad volgens de onderneming is verbeterd, met minder risico's op tegenvallers. De totale omvang van het orderboek was volgens de analist in lijn met de verwachtingen.

Zijn collega Joost van Beek van Theodoor Gilissen is niet verrast door de cijfers. De operationele ontwikkelingen bij BAM waren volgens hem ,,grotendeels zoals verwacht.'' Ook hij noemt de vooruitzichten die het management uitsprak ,,enigszins mat'' gezien de grote ruimte voor verbetering in met name Duitsland.

KBC heeft een buy-advies en een koersdoel van 5,50 euro. Theodoor Gilissen houdt het op aanbevolen met een richtprijs van 5,40 euro. Het aandeel BAM stond dinsdag rond het middaguur handel 1,4 procent lager op 4,92 euro. Daarmee behoorde het tot de sterkste dalers in de 0,4 procent hogere MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 93% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare