Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Netflix uit de gratie op Wall Street

Gepubliceerd op 18 juli 2019 22:30 | Views: 2.222

Netflix 05 aug

502,11 -7,53 (-1,48%)

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten, na lang in het rood te hebben gestaan. Beleggers op Wall Street verwerkten resultaten van tal van grote bedrijven. Onlinevideodienst Netflix kreeg daarbij een stevig pak slaag na teleurstellende cijfers over de klantengroei.

De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 27.222,97 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 2995,11 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8207,24 punten. Er werd tevens gereageerd op uitspraken van de Fed-baas van New York. Hij zei dat de Federal Reserve snel tot actie moet overgaan als de economie in de problemen zou verkeren.

Netflix kelderde dik 10 procent. De streamingsdienst kreeg er in het tweede kwartaal 2,7 miljoen nieuwe betalende klanten bij, terwijl het bedrijf zelf had gerekend op 5 miljoen. In het eerste kwartaal van dit jaar nam dat aantal nog met bijna 10 miljoen toe. Verder had Netflix te maken met verlies van klanten op de Amerikaanse thuismarkt.

Meer cijfers

Ook technologieconcern IBM, internethandelaar eBay, zorgverzekeraar UnitedHealth, zakenbank Morgan Stanley en industrieel conglomeraat Honeywell kwamen met cijfers. IBM won 4,6 procent en eBay ging 1,9 procent vooruit. UnitedHealth (min 2,3 procent) verhoogde zijn winstverwachting voor het gehele jaar, maar stelde toch teleur. Honeywell, actief in onder meer de luchtvaartindustrie, krikte zijn prognoses eveneens op en steeg 3,1 procent. Morgan Stanley ging 1,5 procent omhoog.

Verder kon chipproducent Qualcomm (min 1,8 procent) op aandacht rekenen. De Europese Commissie legt het bedrijf een boete van 242 miljoen euro op vanwege prijsdumping bij chips voor mobiele apparaten om zo een concurrent uit de markt te drukken. Qualcomm gaat in beroep tegen de boete.

PepsiCo in de spotlight

PepsiCo sloot 0,1 procent in de plus. De frisdrank- en snackproducent is naar verluidt in onderhandeling om Pioneer Foods over te nemen. Die Zuid-Afrikaanse branchegenoot heeft een marktwaarde van zo'n 1,2 miljard dollar.

De euro noteerde op 1,1273 dollar, tegen 1,1227 bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd na nieuwe cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten 2,2 procent goedkoper op 55,51 dollar. Brentolie ging 2,1 procent in prijs onderuit tot 62,32 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Netflix 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Netflix

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare