Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opent licht in de plus

AEX opent licht in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst geopend. Ook elders in Europa toonden de beurzen herstel, na de stevige verliezen van vrijdag.

De AEX-index stond na ruim een halfuur handel 0,8 procent in de plus op 406,61 punten. De MidKap steeg 0,4 procent naar 644,30 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen begonnen met winsten van 0,6 tot 0,9 procent.

Op TNT (min 0,2 procent) na stonden alle 25 AEX-fondsen in het groen. Staalfabrikant ArcelorMitttal, die de afgelopen tijd hard werd geraakt door de zorgen over de Chinese economie, voerde de lijst aan met een winst van 3,2 procent. Kunstmestfabrikant OCI volgde met een plus van bijna 2 procent.

Aalberts

Uitzender Randstad won 1,2 procent, na bemoedigende uitspraken van de Zwitserse concurrent Adecco (plus 1,8 procent in Zürich). Die zag de omzet de afgelopen maanden vooral in Europa aantrekken.

Aalberts Industries noteerde nagenoeg onveranderd. Het industriële bedrijf neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Ushers Machine & Tool over voor een onbekend bedrag. Ushers heeft een jaaromzet van 40 miljoen dollar.

Shell

Shell stond 0,6 procent in de plus, ondanks de verdere daling van de olieprijs. Die stond maandag onder druk door de opheffing van de sancties tegen Iran en zakte voor het eerst in jaren tot minder dan 28 dollar. Rond 09.30 uur stond Brentolie 1,7 procent in de min op 28,45 dollar per vat. Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper bij 29,03 dollar per vat.

In Parijs won vliegtuigbouwer Airbus 1,8 procent. Afgelopen weekeinde werd bekendgemaakt dat Iran 144 vliegtuigen van het Europese concern koopt. Met dat contract zou een bedrag van ruim 9 miljard euro zijn gemoeid.

Euro

In Frankfurt hoorde drukpersenmaker Heidelberger Druckmaschinen bij de winnaars. Het aandeel steeg 2,2 procent nadat de topman van het concern had aangegeven dat de marktomstandigheden in China stabiel zijn.

De euro was maandagochtend 1,0885 dollar waard, tegen 1,0953 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:40 AEX zet recordreeks voort
  2. 09:11 AEX scherpt hoogste stand ooit aan 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

910,45 15:37
+6,24 +0,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links