Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Stevige openingswinst voor Beursplein 5'

'Stevige openingswinst voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint dinsdag waarschijnlijk met een stevige winst. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting flink hoger openen. De aankondiging van de Amerikaanse centrale bank om bedrijfsobligaties op te kopen zorgt voor optimisme op de wereldwijde beursvloeren. Ook wordt uitgekeken naar de verklaring die de Fed-voorzitter Jerome Powell later op de dag zal afleggen voor het Amerikaanse Congres.

Persbureau Bloomberg meldde daarnaast dat de Amerikaanse regering voor bijna 1 biljoen dollar, omgerekend bijna 900 miljard euro, aan financiering voor infrastructuur wil vrijmaken. Het plan moet helpen de zwaar door de coronacrisis getroffen economie in de VS weer op gang te brengen.

De Aziatische beurzen gingen dinsdag flink vooruit. De Nikkei in Tokio eindigde 4,9 procent hoger. De Bank of Japan liet het monetaire beleid ongewijzigd en handhaafde de verwachting dat de Japanse economie zich geleidelijk zal herstellen van de coronacrisis. De centrale bank schroefde wel de omvang van zijn steunpakket aan bedrijven fors op van 700 miljard dollar naar 1 biljoen dollar.

NSI

Op het Damrak kwam NSI met een tussentijdse update. Het vastgoedfonds liet weten in het lopende kwartaal al een groot deel van zijn huurinkomsten te hebben binnengehaald. De huurders in de retailsector hebben volgens het bedrijf het meeste moeite om te voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

Laadpalenmaker Alfen plaatste bijna 1,8 miljoen nieuwe aandelen. Dat leverde bruto circa 51 miljoen euro op. Alfen wil met de opbrengst van de uitgifte investeringen doen en zijn werkkapitaal vergroten. Ook Ajax staat in het nieuws. Aanvaller Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn aflopende contract bij de beursgenoteerde voetbalclub met nog een jaar verlengd.

Lager

De Europese beurzen sloten maandag overwegend lager. De AEX-index daalde 0,6 procent tot 541,92 punten, terwijl de MidKap 0,2 procent steeg tot 735,84 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,7 procent. Wall Street werkte de eerdere forse verliezen weg en eindigde hoger. De Dow-Jonesindex klom 0,6 procent tot 25.763,16 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent en techbeurs Nasdaq steeg 1,4 procent.

De euro was 1,1334 dollar waard, tegen 1,1271 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 37,04 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 39,70 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:48 Tech geeft AEX meewind
  2. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2020 08:29
    Wanneer gaan alle beleggers begrijpen dat overheden ons uit deze situatie gaat stimuleren? whatever it takes....

    Je ziet wat slechte economische omstandigheden met de EU en VS doen, het geeft direct sociale onrust. Elke ‘ziekenfonds patiënt’ heeft tegenwoordig een breedbeeld TV en wil op vakantie naar het buitenland. Een teruggang hierin is niet acceptabel.

    De beurs zal hiervan gaan profiteren, Morgan Stanley is ook al gedraaid (na CNBC die 50% stijging ziet). Winkelvastgoed gaat gewoon bv. goede zaken doen, men wil er op uit.
  2. Pavlov44 16 juni 2020 08:48
    Wanneer gaan alle niet-beleggers begrijpen dat het behoud van hun baan en hun breedbeeld TV en vakantie naar Mallorca alleen nog mogelijk is door een nieuwe instantie met communistische allure, namelijk de centrale bank, welke op een volstrekt ondemocratische wijze de machtigste instantie in de wereld is geworden, zonder ook maar enige verantwoording te hoeven afleggen. En vooral dat, zoals gebruikelijk in communisme, deze centrale instelling uiteindelijk alleen het belang dient van een select groepje grote bedrijven en een groep van nabij staande inviduen. Een groepje waar kan ik u garanderen, geen van ons deel van uitmaakt als u op een forum als dit meeleest.

    Het zal vandaag weer feest zijn op de beurs. Feestend en juichend laten we de controle overnemen door een totalitair financieel bewind.
  3. ruud11 16 juni 2020 09:02
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 16 juni 2020 08:55:

    Kan haast ook niet anders met al die Grenzen die weer open gaan . toerisme wat start , Winkels weer open , Horeca weer .
    Op naar de 630 .
    begrijp wat je bedoelt.
    maar het zou maar zo kunnen dat vanochtend, vanmiddag vanavond, aankomende nacht weer een berichtje komt, waardoor beleggers veranderen van sentiment.
    bv: peking aankomende nacht explosie.....
    bv beleggers pakken winst na bericht stimulering, stimulering op achtergrond geschoven door aantal besmettingen en ramingen bijgesteld en meer corona effect op economie dan verwacht.
    etc
    etc....
    dus ik handel per dag.................
  4. Alexander 16 juni 2020 09:08
    De beurs is een grote zeepbel, verdiep je in de conomie en de dramatische cijfers, de grote elende moet nog beginnen en dan eens opnieuw naar de beurs kijken. Ze pompen en pompen met nepgeld tot het klapt en misschien pas in 2021 wie zal t zeggen. Uiteindelijk zal ook zelfs hele monetaire systeem klappen, feitelijk is het systeem al failliet verklaart (bron: prof. Boot) en Knot heeft ook aangeven dat ze niet weten wat ze doen.. De fed is inmiddels zo zenuwachtig dat bij het minste signaal er geld wordt bijgedrukt om die beurs maar op te drijven. Het geld komt echter niet waar t moet wezen, bij de mensen en gewone bedrijven en dan beginnen de problemen.
  5. Pavlov44 16 juni 2020 09:14
    quote:

    pietje-2005 schreef op 16 juni 2020 09:00:

    Goed gezien, Pavlov ! ;-)
    Probeer ervan te profiteren ;-)
    Dat doe ik zo goed als mogelijk want mijn aandelen stijgen deze morgen duizend euro. Daarmee kon ik eindelijk net die Maserati van 120,000 euro bestellen waar ik 10 jaar voor gespaard heb, alleen nou hebben alle corporations net een cheque gehad van 400 miljoen, waardoor de bonus van hun topman met 1 miljoen wordt verhoogd. Die hebben daardoor allemaal net die Maserati besteld, waardoor de prijs van die auto nu is verhoogd naar 150,000 euro, waardoor ik nog 2 jaar door moet sparen. Ja wat een feest die 1000 euro koerswinst dankzij de centrale bank. :)
  6. [verwijderd] 16 juni 2020 09:16
    Het zal deze week op en neer gaan. Mocht de Dow Jones niet ver boven de 27000 uit gaan komen de aankomende weken, dan zit er een flinke daling aan te komen.
    Advies voor de shorters: We gaan vaker en langer omhoog dan omlaag.
    Gaat het omlaag, dan zal dat stevig zijn, maar van korte duur.
    Er komt steeds meer geld naar de beurs en daar moet je niet tegen opboksen.
  7. ruud11 16 juni 2020 09:48
    leer nu net bericht....
    zwitserland grootste krimp sinds 1975....
    gaat beurs omhoog omdat dit signaal is dat rente voorlopig laag blijft
    OF
    gaat beurs omlaag omdat ze verwachten dat economie een lange tijd in recessie is
    OF
    is er ander argument, waardoor beurs omhoog of omlaag gaat.............
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,35 12:34
+8,08 +0,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links