Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Inpex stap dichter bij lng-contract Indonesië

Gepubliceerd op 16 jun 2019 om 13:24 | Views: 1.684

Royal Dutch Shell A 19 jul

28,27 +0,20 (+0,71%)

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse olie- en gasreus Inpex is dichter bij een akkoord met Indonesië over een groot project op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). De partijen kwamen een raamwerkovereenkomst voor het Abadi-veld overeen. De overeenkomst geldt als een belangrijke stap om uiteindelijk tot een investeringsbeslissing te komen.

Onderdeel van het contract is een verlenging van de afspraken over het Masela-veld met 27 jaar tot 2055. In dit offshore-blok heeft Inpex een belang van 65 procent en bezit Shell de overige 35 procent.

De komende tijd zal Inpex de plannen voor Abadi en de verdere ontwikkeling voor Masela verder uitwerken. Eerder zette Indonesië nog een streep door een lng-faciliteit op zee, waardoor er nu een plan ligt voor een productielocatie op land. Met het project is een bedrag gemoeid van 20 miljard dollar.

Inpex-president Takayuki Ueda spreekt van een grootschalig lng-project. Zodra de productielocatie operationeel is zal deze jaarlijks 9,5 miljoen ton lng produceren. De definitieve investeringsbeslissing volgt naar verwachting over twee tot drie jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord