Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Esperite wil geld zien van Premaitha

ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite gaat een schadeclaim van 5,2 miljoen euro indienen tegen het Britse Premaitha Health. Dat maakte Esperite maandag bekend.

Dochterbedrijf Genoma van Esperite werd eerder gedwongen te stoppen met testen van Premaitha. De Britten zouden bij de testmethode namelijk inbreuk hebben gemaakt op een patent van biotechnoloog Illumina, die daarop naar de rechter stapte.

Het betreft hier technologie waarmee bij ongeboren foetussen op afwijkingen zoals downsyndroom kan worden getest. Esperite sloot in maart 2015 een overeenkomst met Premaitha voor het gebruik van deze technologie. De Britten hebben volgens Esperite niet kunnen aantonen dat er geen inbreuk is gepleegd op patenten.

Eerder vroegen de Britten het faillissement aan voor Genoma vanwege financiële problemen. De Esperite-dochter zou een schuld van 750.000 pond hebben openstaan. Een Zwitserse rechtbank zou volgens een bericht van Premaitha vorige week met het faillissement hebben ingestemd. Esperite zelf heeft dat overigens niet bevestigd, de onderneming was niet direct bereikbaar voor een reactie. Tegen het besluit kan overigens nog beroep worden aangetekend.

Esperite gaf maandag aan de strijd tegen Premaitha ,,krachtig" voort te zullen zetten. Volgens Esperite is het de Britten er alles aan gelegen vooral de aandacht af te leiden van hun eigen financiële situatie. Verder verwacht het stamcelbedrijf niet dat de kwestie invloed zal hebben op de bedrijfsvoering van Genoma.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. boialvo1978 15 mei 2017 17:05
    en wederom gaat de koers van dit aandeel omlaag na een korte opleving vanwege het patent gedoe in China. De directie vindt het nodig een bericht de wereld in te slingeren over een procedure die ze willen starten die, ik ben het met de andere schrijver eens, wel weer een hoop geld gaat kosten en wat zal het resultaat zijn? En wat te zeggen van nul komma nul commentaar op het verhaal inzake de faillissementsaanvraag voor de dochteronderneming?? Ik weet niet wie of wat meneer Amar is maar het lijkt erop dat hij de onderneming naar de afgrond en dus ons als aandeelhouders naar de kl... helpt. Tijd om ons te laten horen op de komende aandeelhoudersvergadering en openheid van zaken te eisen.ik zit nu met een klein 14 K in dit aandeel met een verlies van ruim 1.500,-- euro als ik nu verkoop. Amar zal met een goed verhaal moeten komen. Er bestaat ook nog zoiets als bestuurdersaansprakelijkheid als we daar een vinger achter kunnen krijgen, dan maar voor nog meer het schip in met advocaatskosten die daarvoor door de aandeelhouders gemaakt zouden moeten worden gemaakt.Het feit dat Amar niet reageert houdt voor mij in dat hij de belangen van de aandeelhouders naast zich neerlegt, ik daag hem uit te reageren! Wees een kerel en kom met een commentaar voor het nog erger wordt!
  2. boialvo1978 15 mei 2017 17:50
    geweldig niet? In 5 jaar van bijna 4 euro naar 0,77 (slotstand vandaag 15 mei 2017) Amar is goed bezig!! En het bleef stil aan de overkant.....
    Vrijdag 19 mei als de cijfers naar buiten komen 0,32???? Jammer voor die partij dier nog 12 mio in wilde steken. waarschijnlijk down the drain! Nog meer jammer voor ons als kleine aandeelhouders maar daar hebben ze toch sch.... aan. Dus niet alleen bij de grote fondsen zoals destijds Fortis enz. ben je de sjaak.
  3. boialvo1978 16 mei 2017 09:13
    en daar gaat ie weer, open op 0,.68 nu zelfs 0,655 verlies loopt op tot meer dan 3.350,-- euro op een portefeuille in esperite van 13.675,-- Waar eindigt dit verhaal???? Hoe capabel is de directie? Wordt er gebruik gemaakt van voorkennis over de cijfers om nu maar te dumpen??? En God (AMAR) zwijgt.....
  4. kokkie4691 16 mei 2017 09:46
    Een verlies van € 3.350,= op een investering van € 13.675,= komt neer op zo'n 25% verlies. Dan heb je het relatief nog goed gedaan met een aandeel wat ca. 48% in waarde verloren is. Lijkt me desalniettemin een stop/loss gevalletje.
    De frustratie is begrijpelijk, maar isn't it all in the game?
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 mei 2017 09:53
    quote:

    boialvo1978 schreef op 16 mei 2017 09:13:

    en daar gaat ie weer, open op 0,.68 nu zelfs 0,655 verlies loopt op tot meer dan 3.350,-- euro op een portefeuille in esperite van 13.675,-- Waar eindigt dit verhaal???? Hoe capabel is de directie? Wordt er gebruik gemaakt van voorkennis over de cijfers om nu maar te dumpen??? En God (AMAR) zwijgt.....
    Je hebt vast dit draadje gemist:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1342647/Esperi...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 mei 2017 10:24
    quote:

    jake schreef op 16 mei 2017 10:18:

    OK bedankt. Zit zelf in Valeant(VRX) en Endo international(ENDP). hebben volgens mij het ergste dal nu wel gezien.
    Ik denk dat Valeant wat gestegen is door shortdekking, maar het ergste is nog lang niet geweest.
    VRX kan onmogelijk z'n schulden terugbetalen.
    Bill is niet voor niks uitgestapt met een miljardenverlies.
  7. boialvo1978 16 mei 2017 15:24
    nee kokkie het is niet het van me afschrijven van frustratie en ja warte ridder ik had dat draadje gelezen. Iedereen weet dat er ij toekomstig mogelijke verwatering een koersdaling kan optreden, ik ook! Wat mij verbaast is de reactie op welk bericht dan ook qua volumes en que koers, want in feite ging er niet zoveel volume om in dat aandeel. Maar nu:
    24 april, Esperite kan door met de financiering open op 1,04 slot op 97,5 wat logisch lijkt bij een volume van 56.851
    26 april cijfers worden uitgesteld, ook aanleiding wat voorzichtig te worden en misschien te verkopen open 99,7 slot 93 volume 115.881
    11 mei patent china open op 79,6 slot 84,7 piek 89,6 volume 428.383
    12 mei geen enkel bericht of aanleiding open op 85,8 slot op 79,4 volume 163.681
    15 mei open op 79,8 slot 77 piek bij 84,5 volume 212.920 waarschijnlijk n.a.v. het proces verhaal
    16 mei, geen enkele aanleiding of bericht open op 0,671 en nu al ca. 15.18 uur een volume van 300.327
    Zijn we nou allemaal schijters en dumpen we of wordt er een spel gespeeld door insiders met meer kennis? We zullen het vrijdag wel zien ALS ze dan tenminste met cijfers komen. Voorlopig vind ik het verbazingwekkend dat een derde partioj bereid is miljoenen in die tent te steken (met verwatering) wardoor de tent op poten kan blijven (misschien, onder deze directie???) en dat er massaal gedumpt wordt tegen "wat de gek er voor geeft". Ik lig niet wakker van een dergelijke post in mij p portefeuille (it is all in the game) maar kan iemand mij een verklaring voor deze koersontwikkeling (van de een op de andere dag 12% koersdaling zonder enige aanleiding) geven?
    ik ben benieuwd. Evengoed een ieder die in dit fonds zit, sterkte met het likken van de wonden, ik laat ze gwoon staan en zie wel, hoop bij de AV te kunnen zijn (woon in het buitenland) en anders wellicht schriftelijke vragen of iemand die ze voor en namens mij wil stellen.
  8. boialvo1978 18 mei 2017 09:05
    AHA, de VEB gaat vragen stellen, mijn twijfels over de handelwijze van de directie van Esperite worden dus onderschreven. Het faillissement van Genoma onder de mat houden is schandalig en zette de aandeelhouders op het verkeerde been. Het lijkt er op dat het uitstellen van de publicatie van de cijfers dusniets te maken had met het verwerken van de financiering in die cijfers maar met het a.s. faillissement van Genoma. Puur aandeelhoudersbedrog dus.Ik vind een persoonlijke aansprakelijkheid stelling richting de directie voor het koersverlies dat de aandeelhouders lijden op zijn plaats. Zijn er aandeelhouders die mee willen doen zodat we hier een advocaat op kunnen zetten? Ik ben in ieder geval van plan op voorhand de directie aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen. All in the game is prima, maar gewoon belazerd worden door een incompetente directie gaat me te ver!
  9. boialvo1978 18 mei 2017 14:19
    ik heb bepaald geen hoge pet op van de AFM, heb in het verzekeringswereldje een bedrijf gehad en kwam misstanden tegen bij grotere verzekeraars en wilde die onderzocht hebben, nul op rekest, ze komen niet van hun pluche af.
    Dus daar hoeven we het niet van te hebben, wat overblijft is AMAR persoonlijk aansprakelijk stellen als bestuurder (bestuurdersaansprakelijkheid). AMAR mag zich dan wellicht boven de aandeelhouder verheven voelen maar het risico bestaat voor hem dat hij toch de hete adem in zijn nek krijgt, IK laat het er in ieder geval niet bij zitten.
    Wat ook opviel is dat een van de grotere aandeelhouders haar aandelenbezit met een paar procenten heeft afgebouwd in maart j.l., wellicht een typisch geval van voorkennis? Ik vraag het maar even....Benieuwd naar de cijfers van morgen, maar ik vrees het ergste, tijd om AMAR tijdens de eerstvolgende AVA eens flink aan de tand te (laten) voelen en wellicht te proberen hem te wippen als bestuurder, maar of er nog iets te redden valt????
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links