Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Resultaat Vastned iets hoger dan voorzien

ROTTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Vastned heeft het direct resultaat per aandeel vorig jaar iets hoger zien uitkomen dan het zelf voorspelde. Dat bleek woensdag uit een handelsbericht van de onderneming.

Vastned realiseerde een direct resultaat per aandeel van 2,42 euro. Eerder had het bedrijf de verwachting uitgesproken dat het direct resultaat per aandeel in een bandbreedte van 2,30 euro tot 2,40 euro uit zou komen.

Omdat de portefeuille van Vastned is verkleind, zal het resultaat dit jaar krimpen. Vastned voorspelt een resultaat per aandeel in een bandbreedte van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel voor 2017. De jaren daarop zal dat waarschijnlijk weer groeien, aldus topman Taco de Groot.

Desinvesteren

Vastned desinvesteerde vorig jaar voor bijna 95 miljoen euro, terwijl het zelf voor bijna 76 miljoen euro vastgoed kocht. Het aandeel van zogenoemde premium city high street shops steeg naar 74 procent met een bezettingsgraad van 99,2 procent. De bezettingsgraad van de totale portefeuille van Vastned bleef stabiel op 97,3 procent.

Het resultaat van Vastned, dat bestaat uit het direct en het indirect resultaat, ging flink naar beneden, onder meer als gevolg van een negatief verkoopresultaat, lagere netto huuropbrengsten en een eenmalige bate een jaar eerder. Het kwam uit op 33,5 miljoen euro, van 70,8 miljoen euro.

Waardestijging

Vastned meldde verder dat de premium city high street shops over het afgelopen jaar een waardestijging toonden van ruim 13 miljoen euro. Dat is ondanks een waardeaanpassing van de portefeuille in Istanbul van 33 miljoen euro, vanwege de onzekere situatie in Turkije en de waardedaling van de Turkse munt.

De Groot houdt er rekening mee dat de situatie in het land niet op korte termijn gaat verbeteren. ,,We houden alle opties rondom Turkije open'', zo gaf hij aan tegen AFN. Dat betekent of doorgaan, maar ook een vertrek is niet uitgesloten. ,,Maar u kunt zich voorstellen dat er momenteel weinig belangstelling is om te investeren in Turkije'', voegde de bestuurder toe.

Lees over dit aandeel ook

  1. 25 apr Jaarvergadering Vastned keurt alle agendapunten goed
  2. 15 feb Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Vastned

21,150 10:22
-1,400 -6,21%
Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links