Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oracle profiteert van clouddiensten

Gepubliceerd op 14 dec 2017 om 22:33 | Views: 1.205

Oracle Corp 11 okt

56,89 +1,40 (+2,52%)

REDWOOD SHORES (AFN/BLOOMBERG) - Softwareconcern Oracle heeft afgelopen kwartaal opnieuw meer verdiend aan clouddiensten, software die via internet wordt geleverd. De omzet in dat segment nam in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar toe tot ruim 1,5 miljard dollar.

Daarmee was de cloud goed voor het leeuwendeel van de groei van de totale opbrengsten. Die gingen met 9 procent omhoog naar 9,6 miljard dollar en overtroffen daarmee de gemiddelde verwachting van door persbureau Bloomberg gepolste analisten. De groei van de clouddiensten was echter minder sterk dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Dat zette het aandeel Oracle in de nabeurshandel flink lager.

De winst van Oracle steeg met 16 procent tot 3 miljard dollar. Oracle behoort tot de grootste leveranciers van bedrijfssoftware ter wereld. Op het gebied van clouddiensten heeft het evenwel nog een fikse achterstand weg te werken op concurrenten als Amazon, Microsoft, Salesforce en Google.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Oracle Corp

Gerelateerd

Oracle Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links

 

Trending

Bitcoin