Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei voor Cisco Systems

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 22:45 | Views: 1.738

Cisco Systems 05 aug

47,33 -0,34 (-0,71%)

SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet in de boeken gezet. De verwachtingen voor het eerste kwartaal, dat eind oktober afloopt, waren echter minder dan waar analisten op hadden gerekend.

De omzet van Cisco kwam uit op 13,4 miljard dollar, een stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde meetperiode een jaar eerder. De meeste omzet kwam op conto van de tak die apparatuur voor datacentra maakt.

De nettowinst bedroeg 2,2 miljard dollar. Dat was een daling van 42 procent, die vooral werd veroorzaakt door veranderingen in de belastingwetten in de Verenigde Staten.

Verwachting analisten

Topman Chuck Robbins liet weten dat Cisco voor het eerst flink de gevolgen merkte van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. "We worden niet eens meer uitgenodigd door bedrijven om aan aanbestedingen mee te doen." Financieel directeur Kelly Kramer sprak van een daling met een kwart.

Cisco verwacht voor het eerste kwartaal een omzetgroei van maximaal 2 procent op jaarbasis en een winst per aandeel van tussen de 0,64 dollar en 0,69 dollar per aandeel. Dat is minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend. De vraag naar de producten van nieuwere bedrijfstakken als software en cyberveiligheid was lager dan verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Cisco Systems 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Cisco Systems

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare