Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetgroei voor Cisco Systems

SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet in de boeken gezet. De verwachtingen voor het eerste kwartaal, dat eind oktober afloopt, waren echter minder dan waar analisten op hadden gerekend.

De omzet van Cisco kwam uit op 13,4 miljard dollar, een stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde meetperiode een jaar eerder. De meeste omzet kwam op conto van de tak die apparatuur voor datacentra maakt.

De nettowinst bedroeg 2,2 miljard dollar. Dat was een daling van 42 procent, die vooral werd veroorzaakt door veranderingen in de belastingwetten in de Verenigde Staten.

Verwachting analisten

Topman Chuck Robbins liet weten dat Cisco voor het eerst flink de gevolgen merkte van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. "We worden niet eens meer uitgenodigd door bedrijven om aan aanbestedingen mee te doen." Financieel directeur Kelly Kramer sprak van een daling met een kwart.

Cisco verwacht voor het eerste kwartaal een omzetgroei van maximaal 2 procent op jaarbasis en een winst per aandeel van tussen de 0,64 dollar en 0,69 dollar per aandeel. Dat is minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend. De vraag naar de producten van nieuwere bedrijfstakken als software en cyberveiligheid was lager dan verwacht.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14 feb Cisco Systems boekt lagere winst en omzet
  2. 10 feb Media: Cisco wil duizenden banen schrappen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Cisco Systems

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Cisco Systems

48,240 15 apr
-0,270 -0,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links