Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei voor HelloFresh

Gepubliceerd op 13 aug 2019 om 06:55 | Views: 1.308

Ahold Delhaize 20 sep

22,77 +0,08 (+0,33%)

BERLIJN (AFN) - Bezorger van maaltijdboxen HelloFresh heeft de opbrengsten in het tweede kwartaal sterk zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Het Duitse bedrijf dat ook in Nederland actief is scherpte dinsdag bij de presentatie van zijn handelsbericht de jaarverwachtingen aan.

HelloFresh zette voor 437 miljoen euro aan omzet in de boeken. Dat is 37 procent meer dan een jaar eerder. Het aangepaste operationele resultaat (aebitda) kwam uit op ruim 18 miljoen euro, tegen een verlies van bijna 4 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op koers om dit jaar meer dan 250 miljoen maaltijdboxen te bezorgen.

Het tweede kwartaal werd door HelloFresh als sterk omschreven. Zowel in de Verenigde Staten als in het segment Internationaal was sprake van een positief resultaat. Dit jaar rekent HelloFresh nu op een omzetgroei van 28 procent tot 30 procent. Eerder was nog sprake van een stijging van de opbrengsten met 25 procent tot 30 procent.

Verder schat Hello Fresh de kans dat het jaar afgesloten wordt met een negatief aebitda-resultaat nog weer wat kleiner in. Topman Dominik Richter zei in een telefonische toelichting dat er zelfs "een erg grote kans is" dat HelloFresh dit jaar op operationeel vlak een winst in de boeken weet te zetten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Ahold Delhaize 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord