Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Winstgroei AkzoNobel valt tegen'

Gepubliceerd op 13 februari 2019 09:35 | Views: 2.917

Akzo Nobel 12:01

81,38 -0,46 (-0,56%)

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft in het afgelopen vierde kwartaal de aangepaste operationele winst met 2 procent opgevoerd, wat lager was dan analisten van KBC Securities hadden voorzien. Het verfbedrijf deed het wel beter dan de gemiddelde consensus van marktvorsers.

De kenners van KBC zijn echter gerustgesteld door de voortgaande kostenbesparingen die Akzo doorvoert. Bovendien maken een speciaal dividend en een aandeleninkoopprogramma het fonds ook interessant. KBC denkt echter dat het aandeel van Akzo al redelijk geprijsd is. De analisten hebben een hold-advies voor de verfmaker met een koersdoel van 80 euro.

Ook ING-specialisten zijn maar matig tevreden. Weliswaar heeft Akzo het qua winst beter gedaan dan verwacht, maar dat was bijna alleen te danken aan kostenverlagingen. De afdeling decoratieve verven voldeed daarbij vooral niet aan de verwachtingen van ING. De analisten wijzen er ook op dat Akzo vaag blijft in zijn vooruitzichten vanwege macro-economische onzekerheden en aanhoudende stijgingen van grondstoffenkosten. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 90 euro voor Akzo.

Handelsbericht

Analisten van Citigroup zijn tevreden met het handelsbericht. Wel moet de onderneming volgens de marktvorsers zijn winstgevendheid dit jaar stevig opvoeren. Anders raakt een zelf gesteld doel voor winstgevendheid in 2020 voor Akzo uit beeld.

Het aandeel AkzoNobel stond woensdag rond 10.00 uur 3,2 procent hoger in de AEX, op 77,06 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare