Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IMF: snelle oplossing nodig voor Argentinië

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil snel een overeenkomst sluiten met Argentinië over financiële steun. Dat maakte de organisatie bekend na gesprekken met Nicolas Dujovne, de minister van Financiën van het Zuid-Amerikaanse land. Argentinië kampt met een sterke daling van zijn nationale munt en vroeg deze week om hulp.

IMF-preses Christine Lagarde benadrukte haar steun voor Argentinië, dat onder de centrumrechtse president Mauricio Macri een reeks economische hervormingen doorvoert. Die zorgen voor welwillendheid bij het IMF om het land te hulp te schieten. ,,Het fonds is bereid door te gaan met de steun voor de regering'', aldus Lagarde.

Dujovne wilde niets zeggen over het type steun waarover wordt onderhandeld. Ingewijden meldden eerder dat Argentinië om een kapitaalinjectie van 30 miljard dollar vraagt. Dat geld is nodig om de waarde van de Argentijnse peso te stutten. Die munt kelderde in de afgelopen vijf maanden met een vijfde. Hierdoor zag de centrale bank van het land zich gedwongen de rente in korte tijd te verhogen tot 40 procent, een van de hoogste rentetarieven ter wereld.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. peter545 11 mei 2018 21:03
    Hervormen is in principe heel eenvoudig: zorg dat er geen machtsblokken gevormd kunnen worden die de financiële stabiliteit (opnieuw) zouden kunnen ontwrichten.

    Dat klinkt zeer eenvoudig, maar is moeilijk te realiseren, want bestaande machtsblokken moeten ontmanteld worden (die moeten dus macht inleveren), terwijl ook de opgelopen schulden moeten worden afgelost.
    Dit is een hels karwei, waarbij ik de politiek leiders veel wijsheid en toewijding toewens.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links