Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMF: snelle oplossing nodig voor Argentinië

Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 09:58 | Views: 3.020 | Onderwerpen: IMF

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil snel een overeenkomst sluiten met Argentinië over financiële steun. Dat maakte de organisatie bekend na gesprekken met Nicolas Dujovne, de minister van Financiën van het Zuid-Amerikaanse land. Argentinië kampt met een sterke daling van zijn nationale munt en vroeg deze week om hulp.

IMF-preses Christine Lagarde benadrukte haar steun voor Argentinië, dat onder de centrumrechtse president Mauricio Macri een reeks economische hervormingen doorvoert. Die zorgen voor welwillendheid bij het IMF om het land te hulp te schieten. ,,Het fonds is bereid door te gaan met de steun voor de regering'', aldus Lagarde.

Dujovne wilde niets zeggen over het type steun waarover wordt onderhandeld. Ingewijden meldden eerder dat Argentinië om een kapitaalinjectie van 30 miljard dollar vraagt. Dat geld is nodig om de waarde van de Argentijnse peso te stutten. Die munt kelderde in de afgelopen vijf maanden met een vijfde. Hierdoor zag de centrale bank van het land zich gedwongen de rente in korte tijd te verhogen tot 40 procent, een van de hoogste rentetarieven ter wereld.

Gerelateerd

IMF

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pietje-2005
0
De zoveelste "hervorming" haha.
Wat een sukkels, om daar weer belastinggelden aan te besteden; de grote slurpers hebben er weer genoeg aan verdiend, waarschijnlijk.
Met die hulp worden ook nog wat speculanten geholpen, denk ik?
Zilverduit
0
zeker voorkomt een default op de leningen die vast opgekocht zijn door hedgefunds en die moeten we wel blijven spekken natuurlijk. Misschien moeten ze in de toekomst maar geen leningen in dollars of euro uitgeven. Een stuk veiliger.
[verwijderd]
1
Hoe vaak is Argentinië al failiet gegaan, 10 keer? Dit wordt de zoveelste zinloze actie.
peter545
0
Hervormen is in principe heel eenvoudig: zorg dat er geen machtsblokken gevormd kunnen worden die de financiële stabiliteit (opnieuw) zouden kunnen ontwrichten.

Dat klinkt zeer eenvoudig, maar is moeilijk te realiseren, want bestaande machtsblokken moeten ontmanteld worden (die moeten dus macht inleveren), terwijl ook de opgelopen schulden moeten worden afgelost.
Dit is een hels karwei, waarbij ik de politiek leiders veel wijsheid en toewijding toewens.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links

 

Trending

Bitcoin