Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financiële problemen Libië door olieblokkade

TRIPOLI (AFN/RTR) - Libië dreigt vanaf volgende maand betalingsproblemen te krijgen vanwege de aanhoudende stakingen en blokkades bij Libische olievelden en havens. Dat heeft de Libische premier Ali Zeidan zondag gezegd.

Arbeiders, bewakers en milities leggen al maanden de belangrijkste oliefaciliteiten van het land plat om hoger loon en meer politieke rechten te eisen. De premier waarschuwt nu dat als de blokkades niet stoppen, de overheid door de gedaalde olie-inkomsten problemen zal krijgen met het dekken van haar uitgaven. Hij gaf de demonstranten een week tot 10 dagen de tijd om hun acties te staken, anders zullen maatregelen worden genomen, zonder nadere details te geven.

Door de onrust in de Libische olie- en gasindustrie is de productie van het OPEC-land gedaald naar nog maar een fractie van de capaciteit van 1,6 miljoen vaten per dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 10 november 2013 22:19
    Kadaffi wilde de woestijn tot bloei brengen en was daar goed mee bezig. Kadaffi deelde de inkomsten van de olie met all burgers van Libie. Wie wilde werekn, werk genoeg. Wie dat niet wilde, ok, buitenlandse gastarbeiders genoeg. Ziektekosten premie ? Welnee, iedereen gratis naar de dokter en het ziekenhuis. En wie door wilde leren om een goede arts te worden, werd rijkelijk beloond. Onderwijs was gratis en een buitenlandse studiebeurs werd verleend. De meest corrupte lieden werden er niet met de doodstraf bedreigd. Dat was een eis van het westen, afschaffen die doodstraf. En Kadaffi schaffte die af. Het gevolg is dat wij de meest corrupte lieden die door Kadaffi waren ontslagen hebben geholpen in de strijd tegen hem. De stakingen van nu verklaren veel.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links