Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lager begin beurshandel op Wall Street

Gepubliceerd op 10 okt 2018 om 15:43 | Views: 1.783

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag lager geopend. Daarmee houdt de mineurstemming van de voorbije dagen op Wall Street aan. De oplopende rentes in de Verenigde Staten blijven de aandelenkoersen onder druk zetten, net als de wereldwijde handelsspanningen en de zorgen over de zwakkere economische groei.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een min van 0,3 procent op 26.353 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,4 procent tot 2868 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 7694 punten.

Bij de bedrijven was verfproducent PPG Industries (plus 2,7 procent) opnieuw een van de aandachttrekkers. De activistische investeerder Nelson Peltz heeft via zijn investeringsvehikel Trian Fund Management een belang genomen in PPG. Een dag eerder verloor het verfbedrijf een tiende van zijn beurswaarde na tegenvallende resultaten.

Ook het financieel in zwaar weer verkerende winkelconcern Sears Holdings wist de schijnwerpers op zich gericht. Het bedrijf zou de nodige adviseurs hebben aangesteld die het moeten bijstaan in een mogelijke faillissementsprocedure. Het aandeel Sears kelderde meer dan 35 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links