Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bezorgdiensten trekken de kar voor Uber, verlies valt lager uit

SAN FRANCISCO (ANP) - Techbedrijf Uber Technologies moet het meer en meer hebben van de bezorgdiensten waaronder het rondbrengen van maaltijden. De Amerikaanse onderneming, die voorheen bekend was van zijn taxidiensten, sloot het slotkwartaal af met een verlies van 968 miljoen dollar, voornamelijk als gevolg van de mindere taxi-inkomsten. Daar tegenover stond een sterke groei van de bezorgtak.

Over heel 2020 schreef Uber een verlies van 6,8 miljard dollar. Daarmee presteerde het bedrijf beter dan een jaar eerder toen het 8,5 miljard dollar tekortkwam. Uber maakte onder meer hoge kosten voor bijvoorbeeld marketing en ontwikkeling. Ook moest het bedrijf geld uittrekken voor veiligheidsmaatregelen tegen corona.

Met de bezorging van vooral maaltijden haalde Uber in het slotkwartaal van 2020 dik 10 miljard dollar omzet binnen. Dat betekende op jaarbasis een groei van 130 procent. Bij de taxidienst was in de periode juist sprake van een omzetdaling van 50 procent tot 6,8 miljard dollar.

Bezorging

Uber zet de laatste tijd volop in op bezorging. Onlangs maakte het bedrijf bekend alcoholbezorger Drizly over te nemen. Volgens Uber kan de bezorging van drank prima worden samengevoegd met de bezorging van eten, Uber Eats. Ondertussen is het aantal restaurants dat gebruikmaakt van de bezorgdiensten van Uber gegroeid tot meer dan 600.000 onder ander door een aantal samenwerkingen met grote ketens.

In Mexico, Canada en Japan is het bedrijf bezig zijn non-food bezorgdiensten uit te breiden. Daarvoor sloot Uber onder andere deals met kledingketen H&M, supermarktketens als Seiyu en Cornershop.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
  2. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 februari 2021 16:02
    $6 miljard verlies over 2020, het bedrijf doet nu bijna $120 miljard waarde.
    Ze kopen louter marktaandeel ten nadele van soortgenoten, in elk land, over de hele wereld, het businessmodel is niet duurzaam, eerder kortstondig en vlug terwijl ze gewoon geld blijven verbranden.

    Ze hebben nu ruzie met alles en iedereen en niet als laatst met de koeriers en chauffeurs, hoe kun je bij zoiets werken?

    Nogmaals: dat wereldwijde hoofdkantoor(minus de VS) in Amsterdam heeft afspraken met hogere overheden lopen, vooral het prettige belastingklimaat is fijn.

    Komende weken verlaten diverse 2e kamer figuren de politiek, enkele zullen overstappen naar het big tech lobby circuit of gewoon direct op de pay roll van uber komen en veel centjes gaan maken, het jarenlang buffelen in muffe gangetjes en achteraf kamertjes gaat zich nu uitbetalen in harde cash.

    Die verhoefen zal als eerste zijn vinger hebben opgestoken in de kleuterklas, werkelijk een schandalige vertoning!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

JUST EAT TAKEAWAY

13,225 13:07
-0,270 -2,00%
Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links