Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen overwegend in het groen

 Europese beurzen overwegend in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag overwegend in het groen. De focus van beleggers bleef gericht op de ontwikkelingen rond de onderhandelingen in Washington over het extra steunpakket voor de Amerikaanse economie. Daarnaast ging de aandacht uit naar de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in veel Europese landen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent hoger op 561,86 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 848,19 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen tot 0,7 procent. De Duitse DAX bleef achter met een min van 0,2 procent.

De chipbedrijven stonden in de belangstelling, mede dankzij overnamenieuws in de sector. Het Amerikaanse chipbedrijf Advanced Micro Devices (AMD) wil volgens zakenkrant The Wall Street Journal branchegenoot Xilinx overnemen. Daarnaast kwam de Nederlandse chipproducent NXP Semiconductor, die een notering heeft aan de Nasdaq, met beter dan verwachte omzetcijfers over het derde kwartaal. ASMI ging aan kop in de AEX met een winst van 2,2 procent en in de MidKap prijkte Besi bovenaan met een plus van 4,6 procent.

Shell

Olie- en gasconcern Shell behoorde ook tot de kopgroep bij de hoofdfondsen, met een winst van 2 procent. Betaalbedrijf Adyen en informatieleverancier RELX stonden onderaan met verliezen van 0,9 procent. In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van 1,7 procent.

Op de lokale markt zakte Euronext 3,8 procent. De exploitant van de beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Brussel neemt de Italiaanse Borsa Italiana over van branchegenoot London Stock Exchange (LSE). Euronext telt 4,3 miljard euro neer voor de beursuitbater in Milaan. In Londen won LSE 0,5 procent na de bekendmaking.

Zalando

Zalando kreeg er bijna 4 procent bij in Frankfurt. Het Duitse webwinkelbedrijf schroefde de winstverwachting opnieuw op, na een buitengewoon sterk en winstgevend derde kwartaal. Door de coronacrisis wordt veel meer online gewinkeld en daar profiteert de Duitse modewinkel van.

De Duitse producent van wasmiddelen, zeep en lijm Henkel steeg 1,7 procent dankzij een goed ontvangen handelsupdate. In Kopenhagen maakte Pandora een koerssprong van 12,6 procent na een verhoging van de winstverwachting door de Deense sieradenverkoper.

De euro was 1,1795 dollar waard, tegenover 1,1754 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 40,71 dollar. Brentolie zakte 1,1 procent in prijs tot 42,86 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:48 Tech geeft AEX meewind
  2. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 oktober 2020 14:01
    2020 opvallend jaar in de aandelen markt., ondanks alles alleen groen wta de klok slaat en geen 1 crash echte die je mee kan maken.

    elk jaar zien we wel crashes, dit jaar geen 1.
    2006 toto 208 elke dsag mooi weer op de beurs, zonder FED, toen gingen we om 09:00 bij opening meteen 1 % down nog eens.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

878,95 12:49
+8,68 +1,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links