Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Krimp economie eurozone iets minder sterk dan eerder gedacht

Gepubliceerd op 8 september 2020 11:25 | Views: 1.422 | Onderwerpen: Europa

LUXEMBURG (AFN) - De economische krimp in de eurozone in het tweede kwartaal door de coronacrisis is iets minder sterk dan eerder werd gedacht. Dat meldde het Europesestatistiekbureau Eurostat op basis van definitieve cijfers.

Volgens Eurostat bedroeg de krimp 11,8 procent in vergelijking met het eerste kwartaal. Eerder werd een neergang gerapporteerd van 12,1 procent. In het eerste kwartaal was al sprake van een neergang voor de economie van het eurogebied van negentien landen met 3,7 procent.

Het is de sterkste krimp sinds het begin van de metingen door Eurostat. Voor de gehele Europese Unie was de neergang 11,4 procent tegen een eerder geraamde 11,7 procent krimp.

Eurostat maakte verder bekend dat de werkgelegenheid in de eurozone in het tweede kwartaal met een herziene 2,9 procent is gekrompen op kwartaalbasis, wat eveneens de grootste daling ooit gemeten is. Het aantal banen in de EU als geheel ging met 2,7 procent terug.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare