Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street kijkt naar getuigenis Comey'

'Wall Street kijkt naar getuigenis Comey'

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York gaan donderdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Een reeks zaken houdt beleggers op Wall Street op donderdag bezig, namelijk het rentebesluit van de ECB, de Britse verkiezingen en de verklaring van de ontslagen FBI-directeur James Comey in de Senaat.

Comey spreekt in de Senaat over vermeende Russische inmenging in de presidentsverkiezingen. Comey werd een maand geleden ontslagen door president Donald Trump terwijl hij onderzoek deed naar de mogelijke Russische beïnvloeding. Door de getuigenis kan de positie van Trump mogelijk verder onder druk komen te staan. Woensdag verklaarde Comey al schriftelijk dat Trump hem heeft gevraagd af te zien van een onderzoek naar ex-veiligheidsadviseur Michael Flynn.

De ECB kwam voor opening van de handel in New York met een rentebesluit. Zoals verwacht hield de ECB het monetaire beleid onveranderd. President Mario Draghi geeft nog een toelichting op het rentebesluit.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk vinden parlementsverkiezingen plaats. Volgens peilingen behaalt de conservatieve premier Theresa May een overwinning, maar is het niet zeker of zij ook een ruime meerderheid in het parlement zal halen. De eerste uitslagen komen na het slot op Wall Street naar buiten.

Verder werd voor opening bekend dat de uitkeringsaanvragen in de VS vorige week zijn gedaald. Er staan voor de rest nauwelijks andere macrocijfers op de rol.

Alibaba

Bij de bedrijven is er onder meer aandacht voor de in New York genoteerde Chinese internethandelaar Alibaba. Dat bedrijf gaf aan voor dit jaar op een sterke omzetgroei te rekenen. Voorbeurs staat Alibaba flink hoger. Yahoo, dat een groot belang heeft in Alibaba, gaat eveneens omhoog. Er zouden bovendien veel banen komen te vervallen bij Yahoo na de overname door Verizon.

Valeant staat ook voor een hogere opening. De farmaceut verkoopt zijn onderdeel iNova Pharmaceuticals voor 930 miljoen dollar aan investeringsmaatschappijen om de schuld te verlagen.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag met een winst van 0,2 procent op 21.173,69 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent op 2433,14 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 6297,38 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links