Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN Group stijgt op groen Damrak

NN Group stijgt op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak werd het aandeel van verzekeraar NN Group vrijdag hoger gezet, na de overname van de schadetak van branchegenoot Vivat. De algehele stemming op de Europese beurzen was positief. Berichten over een mogelijk uitstel van de Amerikaanse importheffingen op Mexicaanse goederen zorgden voor opluchting. De beurshandel stond verder in het teken van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,8 procent hoger op 548,91 punten. De MidKap klom ook 0,8 procent, tot 750,78 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tot 1 procent aan.

NN Group won 3 procent bij de hoofdfondsen. NN en gespecialiseerd verzekeringsbedrijf Athora nemen verzekeraar Vivat over van het Chinese Anbang. NN neemt Vivat Schadeverzekeringen over voor 416 miljoen euro. Athora koopt de zogeheten leven-activiteiten van Vivat en het vermogensbeheer. Concurrenten ASR en Aegon, die naar verluidt ook interesse hadden in Vivat, stegen 5 en 2,5 procent.

Aan kop

Telecomconcern KPN en vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield waren de enige dalers in de AEX met verliezen van 0,2 procent. In de MidKap ging verlichtingsbedrijf Signify aan kop met een plus van 1,7 procent. Beursintermediair Flow Traders en vastgoedfonds WDP waren de enige dalers met minnen van 0,6 en 0,1 procent.

Marel maakte zijn debuut op het Damrak. Het aandeel van de maker van machines voor de verwerking van vlees, vis en kip noteerde op 3,97 euro, tegen een introductiekoers van 3,70 euro. Al met al levert de beursgang Marel 370 miljoen euro op. Het bedrijf is al genoteerd aan de beurs in Reykjavik.

Topman

In Parijs klom Sanofi 4 procent. De Franse farmaceut heeft Paul Hudson aangesteld als de nieuwe topman. Hudson is momenteel werkzaam als bestuurder bij de Zwitserse rivaal Novartis (plus 0,1 procent) en neemt het stokje over van Oliver Brandicourt, die met pensioen gaat.

De euro was 1,1266 dollar waard, tegen 1,1299 dollar op donderdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent tot 53,44 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent meer en werd verhandeld voor 62,70 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NN Group

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 11:33
    912,06
    +0,02% +0,15
  2. NN Group 11:18
    44,800
    -2,14% -0,980

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links