Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM niet blij met tussenstap in corruptiezaak

SBM niet blij met tussenstap in corruptiezaak

AMSTERDAM (AFN) - Oliedienstverlener SBM Offshore is niet blij met de tussentijdse uitspraak van de rechter in Brazilië in de slepende Petrobras-corruptiezaak in het land. Het staatsoliebedrijf mag van de rechter een percentage van maandelijkse contractbetalingen inhouden. De reden is het gegeven dat SBM een buitenlands bedrijf is en dat daardoor het claimen van de schade lastiger is.

De rechter oordeelde nog niet over de hoogte van de bedragen. Dat gebeurt nadat er meer informatie van Petrobras en SBM is verkregen over contracten die deel uitmaken van de kwestie. SBM is het ,,absoluut oneens" met de beslissing en neemt naar eigen zeggen passende maatregelen om zijn belangen te verdedigen. Het bedrijf kan nog altijd niet garanderen dat er een ,,bevredigende oplossing" wordt bereikt.

SBM zit al enige tijd in zijn maag met de afwikkeling van de affaire. Het Nederlandse bedrijf kwam er in 2012 achter dat medewerkers in verscheidene landen zich schuldig hadden gemaakt aan oneerlijke verkooppraktijken. Braziliaanse autoriteiten heropenden de zaak formeel nadat een eerdere schikking niet werd goedgekeurd.

SBM zou 162,8 miljoen dollar betalen om het onderzoek naar zijn rol bij het omkopingsschandaal te beëindigen. Het leeuwendeel van het bedrag, bijna 150 miljoen dollar, was bestemd voor Petrobras. SBM nam al een voorziening van 245 miljoen dollar voor deze kwestie. Het bedrijf trof eerder al schikkingen met justitie in Nederland in de VS.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 5 juli 2018 19:52
    Ok schadebedrag nog niet rond, maar houdt u maar vast wat in van de reguliere rekening. Treft dus direct de cashflow van SBM. Anderzijds als de boel rond was geweest was het bedrag ook al overgemaakt. Het probleem van deze uitspraak is, dat er geen haast is bij de ander om de boel af te ronden.

    Daarnaast was de oorspronkelijke insteek, ok bekennen en boete vaststellen en overmaken, maar dan ook weer door met de handel en nieuwe orders. De combi wordt hiermee wat afgesneden.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 16:03
    124,200
    +0,65% +0,800
  2. SBM Offshore 16:14
    14,090
    -0,84% -0,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links