Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brazilie dreigt Chevron opnieuw met megaboete

Gepubliceerd op 4 april 2012 11:21 | Views: 1.728 | Onderwerpen: Brazilië

BRAZILIE-Ibovespa apr '16

0,00 0,00 (0,00%)

Chevron Corp 27 feb

94,13 -3,91 (-3,99%)

RIO DE JANEIRO (AFN) - Het Amerikaanse olieconcern Chevron en de in Zwitserland gevestigde boorspecialist Transocean worden in Brazilië voor de tweede keer in 5 maanden aangeklaagd voor 11 miljard dollar. Openbaar aanklager Eduardo Santos de Oliveira diende zijn aanklacht dinsdagavond (lokale tijd) in.

De twee zaken hebben te maken met olielekkages in het zogeheten Frade-veld ten noordoosten van Rio de Janeiro. In november vorig jaar zouden er 3000 vaten olie, van 159 liter per stuk, in zee zijn gestroomd. In maart van dit jaar werd opnieuw een lek ontdekt met een niet nader gemeldde omvang.

Santos de Oliveira wil dat Chevron en Transocean verboden wordt om actief te zijn in Brazilië. Dat eiste hij in de eerste zaak ook, maar de rechter ging daar toen niet in mee. Ook wil de aanklager voorkomen dat in het land behaalde winsten naar het buitenland verdwijnen en mogen de twee bedrijven geen materieel weghalen uit Brazilië.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp
BRAZILIE-Ibovespa

Gerelateerd

Brazilië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BRAZILIE-Ibovespa

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Chevron Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord