Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere opening AEX in verschiet'

'Lagere opening AEX in verschiet'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent 2017 maandag naar verwachting licht in de min. Aan het begin van het nieuwe jaar wachten beleggers op impulsen, die op de eerste handelsdag schaars zijn omdat de aandelenmarkten in Azië, Londen en New York pas dinsdag weer open zijn.

Later in de week staat wel een reeks economische cijfers op de rol, die mogelijk enige richting aan de aandelenhandel kan geven. Daarbij is het maandelijkse rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt, dat vrijdag wordt gepubliceerd, het belangrijkste agendapunt.

Maandag geeft onderzoeksbureau Markit een beeld van de groei van de industriële productie in de eurolanden. Woensdag wordt de eerste raming voor de inflatie in de eurozone in december gepresenteerd.

Air France-KLM

Air France-KLM staat mogelijk in de belangstelling vanwege een artikel in de Franse krant Les Echos, waarin wordt gesteld dat de schuldenlast van de luchtvaartcombinatie dit jaar explodeert door nieuwe boekhoudregels. Die schrijven voor dat de kosten voor het leasen van vliegtuigen in de schuld worden meegerekend. Volgens de Franse krant stijgt de schuld van Air France-KLM daardoor van 4,2 miljard naar 11,2 miljard euro.

Stamcelbedrijf Esperite meldde op oudjaarsdag ,,substantiële'' vooruitgang in de gesprekken met potentiële externe investeerders. Voor concrete bekendmakingen is het volgens het bedrijf echter nog te vroeg.

Slot AEX

De AEX sloot vrijdag op 483,17 punten, waarmee het jaar circa 9 procent boven de slotstand van 2015 werd geëindigd. De MidKap bleef met 687,25 punten circa 2 procent onder de slotstand van het voorgaande jaar.

De prijs van Amerikaanse olie noteerde 0,1 procent in de min op 53,72 dollar per vat. Brent werd ook een fractie goedkoper, bij 56,82 dollar per vat. De euro was maandag voorbeurs 1,0525 dollar waard, tegen 1,0555 dollar bij het slot van de laatste Europese handelssessie van 2016.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 mei AEX scherpt record aan in belangrijke Fed-week
  2. 03 mei Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links