Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto zakt op groen Damrak

Gemalto zakt op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in het groen. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. Op het Damrak werd Gemalto lager gezet na publicatie van resultaten. Beleggers trokken zich verder op aan de koerswinsten op Wall Street en keken uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 518,68 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 788,98 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen 0,2 tot 0,7 procent.

Gemalto was de grootste daler in de AEX met een verlies van meer dan 2 procent. De digitaal beveiliger zag de winst in de eerste helft van het jaar flink dalen door tegenvallers op de markt voor simkaarten. Ook de omzet nam af. Speciaalchemiebedrijf DSM profiteerde van een koopadvies van HSBC en ging aan kop met een plus van 1,9 procent.

Adviesverlaging

In de MidKap stonden kunstmestproducent OCI en voedingsbedrijf Corbion bovenaan met winsten van 2,7 en 1,6 procent. Beursintermediair Flow Traders was hekkensluiter met een verlies van 3 procent na een adviesverlaging door Morgan Stanley.

Bij de kleinere bedrijven klom beddenverkoper Beter Bed 1,6 procent na een adviesverhoging door ABN AMRO. Kardan zakte ruim 4 procent. De Israëlische investeringsmaatschappij zag het resultaat in de eerste helft van dit jaar flink dalen door nadelige wisselkoerseffecten.

Doelstellingen

Vivendi dikte in Parijs bijna 6 procent aan na sterke resultaten van het Franse mediaconcern. In Stockholm kreeg Volvo er 6,7 procent bij. Beleggers waren tevreden over de nieuwe financiële doelstellingen van het Zweedse automerk.

In Frankfurt steeg ThyssenKrupp 0,8 procent. Het Duitse staal- en industrieconcern schrapt 1500 arbeidsplaatsen bij zijn divisie die industriële installaties maakt. Duitsland wordt het zwaarst getroffen door de reorganisatie.

De euro was 1,1884 dollar waard, tegen 1,1888 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 46,76 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 0,6 procent tot 52,57 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mei AEX sluit lager
  2. 22 mei AEX maakt pas op de plaats, koersverlies voor Aalberts 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 1 september 2017 11:08
    quote:

    Karel28 schreef op 1 september 2017 10:12:

    Dit it bedrijf wat op vele gebieden van beveiliging,IoT etc. werkt. En goed!
    Word de koers nu omlaag gedrukt voor een toekomstige overname.

    Natuurlijk wordt de koers niet omlaag gedrukt voor een overname...de resultaten vallen bij herhaling ontzettend tegen en of daarbij een koers hoort van 40 of 45 dat bepaalt de belegger. Een bod op de onderneming zou wel een enorme opluchting
    zijn.
  2. san marco 1 september 2017 11:42
    Bètacode iOS 11 onthult informatie over Apple Pay
    Imre op 26 augustus 2017 17 reacties Laatste door iCrazy

    Er zijn nieuwe details ontdekt over de de dienst Apple Pay. In de code van de bèta van iOS 11 zijn onder meer verwijzingen naar een Apple Pay Cash Card en identificatie met een rijbewijs en een foto van je gezicht gevonden.
    De details zijn gedeeld door de website iHelpBR. Vooral de identificatieprocedure is interessant. Het lijkt erop dat Apple je vraagt om een rijbewijs of ‘foto id’ te uploaden om gebruik te maken van Apple Pay.
  3. san marco 1 september 2017 11:43
    Ook Facebook gaat zich erin mengen.....

    Apple Pay identificeren
    In een zin van de code staat “Houd uw rijbewijs of foto id in het frame.” Dat betekent dat mensen zich op Apple Pay identificeren met een rijbewijs of, zo lijkt het, met hun eigen gezicht. In de code staat dat je geen betalingen via Berichten kunt doen als dit proces mislukt: “U kunt uw Apple Pay Cash-tegoed nog steeds gebruiken in winkels en apps. Het ontvangen en verzenden van betalingen in Berichten is niet beschikbaar totdat de verificatie gelukt is.”

    Klik/tap voor groter.
    Apple Pay Cash Card
    De Apple Pay Cash Card lijkt een soort van virtuele betalingskaart te zijn. Met de virtuele kaart kunnen gebruikers waarschijnlijk hun saldo op de virtuele kaart bijhouden, geld terugsturen naar een bankrekening en naar andere Apple Pay Cash Cards overmaken.
    In een van de zinnen staat dat de Apple Pay Cash Card het beste werkt met een debetkaart. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat Apple een klein bedrag rekent voor het gebruiken van de virtuele kaart met creditcards.

    Een deel van de code. Klik/tap voor groter.
    Overigens lijkt Apple binnenkort flinke concurrentie te kunnen verwachten. Ook Facebook zou zich namelijk in de strijd willen mengen. Met het platform WhatsApp Payments hoopt ook het bedrijf van Mark Zuckerberg een plekje in de mobiele betalingenmarkt te veroveren.
  4. Bonost 1 september 2017 13:28
    quote:

    fred12345 schreef op 1 september 2017 11:08:

    [...]

    Natuurlijk wordt de koers niet omlaag gedrukt voor een overname...de resultaten vallen bij herhaling ontzettend tegen en of daarbij een koers hoort van 40 of 45 dat bepaalt de belegger. Een bod op de onderneming zou wel een enorme opluchting
    zijn.
    Waarom zou je dan nog een winstwaarschuwing afgeven, als je daardoor 2 x wordt afgestraft. De huidige cijfers zijn conform de winstwaarschuwing.
    Het huidige verlies zie ik derhalve als gevolg van het ontbreken van een outlook. Maar gezien de huidige marktomstandigheden vind ik dat juist heel verstandig van Gemalto om die niet af te geven.
    Alleen zitten de professionele beleggers vast in hun eigen keurslijf van cijfers plus outlook. Enige flexibiliteit kan je van die beleggers ook niet verwachten en dat geeft koopkansen voor de particuliere belegger. Onder de 40 lijkt me een mooi instapmoment.
    N.B. Ik geloof niet dat Gemalto overgenomen wil worden. Ik zie ze eerder zelf overnames doen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links