Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Morgan Stanley: meer duidelijkheid over impact belastingplan voor ING bij kwartaalcijfers

Morgan Stanley: meer duidelijkheid over impact belastingplan voor ING bij kwartaalcijfers
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks het onwelkome nieuws over de bank- en terugkoopbelastingen blijft Morgan Stanley positief over ING en handhaaft het zijn Overwogen advies op het aandeel. Dit bleek uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank

Morgan Stanley sprak vrijdag tijdens een analistenbijeenkomst met ING CFO Tanate Phutrakul.

"Veel van de discussie ging over het recente nieuws over een Nederlandse bankenbelasting en belasting op aandeleninkoop", volgens de Amerikaanse bank. ING verwacht 140 miljoen euro te moeten betalen, oftewel 40 procent van de 350 miljoen euro die de Nederlandse overheid wil ophalen, aldus Morgan Stanley.

ING zei tijdens de bijeenkomst ook dat de voorgestelde belasting 17,65 procent is, vermenigvuldigd met het aantal teruggekochte aandelen, vermenigvuldigd met het verschil tussen de gemiddelde aandelenprijs voor de terugkoop en het gestorte kapitaal per aandeel. Morgan Stanley rekende op een tarief van 15 procent.

"ING maakt het gestorte kapitaal per aandeel niet bekend, maar de impact zou iets lager kunnen zijn dan we eerder inschatten", aldus Morgan Stanley.

Bovendien, als er belasting wordt geheven op de inkoop, is de drempel die ING verplichtte om evenveel geld in contanten uit te betalen als het gemiddelde van de voorgaande 7 kalenderjaren niet langer relevant "en daarom zou ING kunnen overwegen om meer in te kopen in plaats van geld in contanten", aldus de Amerikaanse bank.

Volgens Morgan Stanley komt ING bij de resultaten over het derde kwartaal, begin november, met een update. ING gaat ervan uit dat de inkoop in het derde kwartaal mogelijk niet wordt beïnvloed door deze belasting als het belastingvoorstel nog niet is aangenomen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 68% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 SpecuKlaas 24 september 2023 22:50
  quote:

  Niet Altijd 6 Gooien schreef op 24 september 2023 18:20:

  Dit linkse geneuzel maakt ons verdienvermogen als land kapot, wat zal resulteren in nog hogere belasting voor de al veel betalende werkenden.
  Inderdaad. Linkse is echt om uit te kotsen. Vanochtend op WNL ook een voorbeeld van een alleenstaande niet werkende moeder die totaal NETTO 40.000 krijgt uit allerlei uitkeringen en toeslagen.

  En als je als alleenstaande wel 20 uur zou werken en 1700 netto verdient en dan fulltime gaat werken dat houd je netto 2000 over omdat je dan allerlei toeslagen mis loopt.

  Echt walgelijk dit. En let maar op met de PVDA/GL en D66 gaat het land nog meer naar de klote.

  Hoe heeft het allemaal zover kunnen komen onder mede de VVD ???
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

12,944 17:35
+0,062 +0,48%
Premium

Licht overtrokken marktreactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links