Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PacWest verloor in een week bijna 10 procent van klantdeposito's

PacWest verloor in een week bijna 10 procent van klantdeposito's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel van de Amerikaanse regionale bank PacWest Bancorp staat donderdag fors lager, nadat de bank meldde dat vorige week 9,5 procent van de deposito's werden weggehaald vanwege de onrust in de markt.

Depositohouders haalden hun spaargeld weg, nadat een sectorgenoot, First Republic, onder de begeleiding van de Amerikaanse overheid werd verkocht aan JPMorgan Chase.

"Deze gebeurtenis verhoogde de vrees in de markt en bij klanten dat er meer banken in problemen kunnen komen, waaronder PacWest", schreef de bank in een verklaring aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Het aandeel daalde ruim 30 procent na de opening van de handel donderdag. Tussen 28 april en 5 mei daalde de koers van PacWest al met 41 procent.

De bank kwam vorige week in het nieuws met uitspraken dat er naar opties wordt gekeken en men in gesprek is met eventuele kopers of investeerders. "Deze nieuwskoppen vergrootten de vrees bij klanten voor de veiligheid van hun spaargeld", stelde de bank. 

Vooral op 4 en 5 mei werd er veel geld weggehaald. De daling in deposito's werd volgens PacWest opgevangen met liquiditeit die beschikbaar was op de balans.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PacWest Bancorp 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PacWest Bancorp

7,540 30 nov
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links