Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: aandeel ASML is goedkoop

Video: aandeel ASML is goedkoop
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASML is een mooi aandeel en heeft de komende jaren veel opwaarts potentieel. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera van ABM Financial News.

ASML moet de komende periode flink investeren, maar tot 2030 verwacht ASML een omzetgroei van richting de 20 procent per jaar. "Ik vind het aandeel dan ook behoorlijk goedkoop", zegt Versteeg.

Een probleem is het exportverbod voor China. EUV levert ASML niet in China, maar DUV nog wel. En daar zit potentieel een probleem. "Ik denk dat de ArF-machines niet meer verkocht mogen worden aan China […] maar ze mogen nog wel veel goedkopere machines leveren."

Wat zijn de consequenties van het nieuwe exportverbod? Buitenlandse bedrijven die in China produceren zullen waarschijnlijk vertrekken naar andere landen, denkt Versteeg. En de Chinese bedrijven kunnen door het gemis van de ArF-machines geen hoogwaardige chips meer produceren. Dit zal aanvankelijk een terugval van de omzet betekenen, maar de vraag naar chips is er, aldus Versteeg, dus ze zullen ergens anders worden geproduceerd. 

"Maar de langetermijngroei, de verdubbeling van de chipindustrie in 2030, dat is geen enkel probleem", vindt Versteeg. 

De analist blijft daarom positief over ASML en ziet een koersdip als een mooie kans om in te stappen of bij te kopen. InsingerGilissen handhaaft het koersdoel op 900 euro.

Klik hier voor: aandeel ASML is goedkoop

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 79% zegt kopen 34 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

605,800 29 mrt
+18,100 +3,08%
Premium

ASML: dik in de prik

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links