Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'WeDoctor van Tencent wil naar de beurs'

'WeDoctor van Tencent wil naar de beurs'
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Het Chinese internetbedrijf WeDoctor, dat Tencent als investeerder heeft, wil eind april toestemming vragen voor een beursgang. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag.

Het is een nieuw signaal dat Chinese internetbedrijven weer actiever worden op de kapitaalmarkt, nu de autoriteiten in Beijing hun houding lijken te hebben versoepeld.

Het bedrijf uit Hangzhou maakt zich klaar voor een beursgang in de Verenigde Staten of Hongkong in de tweede helft van het jaar, volgens Bloomberg.

Eerdere pogingen van WeDoctor om naar de beurs te gaan mislukten. Het is één van de grotere startups die de Chinese gezondheidszorg wil transformeren met geavanceerde technologie.

Bij een financieringsronde in september vorig jaar, toen één investeerder met steun van de regering van Shangdong 163 miljoen dollar in het bedrijf stak, werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 7 miljard dollar. Sindsdien heeft WeDoctor net als veel andere Chinese bedrijven een flink deel van zijn personeel moeten wegsturen toen de technologiesector onder druk kwam te staan van de autoriteiten.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 100% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

67,220 22 mrt
+1,860 +2,85%
Premium

Aandeleninkoopprogramma Prosus draait op volle toeren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links