Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs sluit hoger

Olieprijs sluit hoger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag hoger gesloten in New York, met steun van signalen dat China zijn coronabeperkingen kan versoepelen, waardoor de zorgen over de vraag naar energie afnamen. 

Een XXX future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot dinsdag 1,2 procent hoger op 78,20 dollar op de New York Mercantile Exchange. Maandag steeg de olieprijs ook al 1,3 procent.

Ook speculatie dat olieproducerende landen kunnen afspreken om hun productie te verlagen tijdens een vergadering aanstaande zondag droeg bij aan de prijsstijging van dinsdag, volgens analisten. 

De Chinese gezondheidscommissie kondigde aan ouderen te gaan vaccineren om de drie maanden, nu het land met de zwaarste corona-uitbraak kampt sinds het begin van de pandemie. 

Aan de stap gingen ongekende straatprotesten vooraf tegen president Xi Jinping, zei Ricardo Evangelista van ActivTrades. 

Het vooruitzicht dat 's werelds grootste importeur van olie weer naar een normale situatie kan terugkeren, was voldoende om de olieprijs te laten opveren, voor het eerst in twee weken, zei Evangelista.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 29 november 2022 23:26
    Nou, als je met prikken de boel moet redden, dan kan je de uitslag wel raden, met vuist en breekijzer, in ons ultra fijn afgeregelde immuun systeem, opereren, dat geeft alleen maar brokken, in ons land is altijd nog een mysterieuze oversterfte, omwille van prive, mag het niet nauwkeurig onderzocht worden, maar veel wijst richting de prikkerij, china moet terug naar de middelen van de SCHEPPER, brede veelzijdige voeding, dan kunnen onze verre oosterburen gewoon weer aan de slag en dat zal je gaan zien aan de olieprijs!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links