Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zoom boekt hoger dan verwachte winst

Zoom boekt hoger dan verwachte winst
Beeld: Zoom

(ABM FN-Dow Jones) Zoom Video Communications heeft het afgelopen kwartaal een beter dan verwachte winst geboekt en verhoogde de winstprognoses voor het hele fiscale jaar. Dit bleek maandag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de videovergaderdienst.

"Bij Zoomtopia hebben we een aantal innovaties aangekondigd, waaronder Zoom Mail en Zoom Calendar, in combinatie met nieuwe samenwerkingsverbanden die naar verwachting de moderne werkervaring zal verbeteren en versterken", zei CEO Eric Yuan in een toelichting op de cijfers.

Zoom boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 48,4 miljoen dollar, ofwel 0,16 dollar per aandeel, in vergelijking met 340,3 miljoen dollar, ofwel 1,11 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst kwam uit op 1,07 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 1,051 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar naar 1,102 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Researcb geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,83 dollar per aandeel op een omzet van 1,094 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal wordt een aangepaste winst van 0,75 tot 0,78 dollar per aandeel voorzien op een omzet van circa 1,1 miljard dollar, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,81 dollar per aandeel op een omzet van 1,1 miljard dollar.

Voor het hele jaar wordt een aangepaste winst per aandeel voorzien van 3,91 tot 3,94 dollar per aandeel op een omzet van 4,37 tot 4,38 miljard dollar. Eerder werd nog uitgegaan van een aangepaste winst van 3,66 tot 3,69 dollar per aandeel op een omzet van 4,39 tot 4,4 miljard dollar.

Het aandeel Zoom noteerde maandag in de elektronische handel nabeurs 4,2 procent lager.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Zoom Video Communications 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Zoom Video Communications

67,090 02 jun
-0,740 -1,09%
Premium

Groei bij Zoom Video valt goeddeels stil

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links