Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Tegenwind bij Philips'

'Tegenwind bij Philips'
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar iets meer omzet geboekt dan verwacht, maar alle aandacht gaat uit naar de tegenwind die het bedrijf ondervindt. Dit stelden analisten van Jefferies maandag.

Hoewel de omzet iets hoger uitviel dan verwacht, zal de focus van de markt volgens Jefferies vooral liggen op de winstgevendheid en de extra provisies gerelateerd aan de terugroepacties van beademingsapparatuur.

Philips zegt inmiddels 2,2 miljoen beademingsapparaten te hebben vervangen of gerepareerd. Toch moest het bedrijf maandag aankondigen nog eens circa 300.000 apparaten terug te roepen, vooral in de Verenigde Staten. Hiervoor nam Philips een extra provisie van 215 miljoen euro.  

"Als de tegenwind als gevolg van onder meer de inflatie, verstoringen in de aanvoerketen en de impact van de coronacrisis in China aanhoudt, dan zal dat mogelijk een impact hebben op het omzetten van het sterke orderboek naar omzet en het behalen van de margedoelstellingen", zo stelden de analisten. Philips waarschuwde hier maandag ook zelf voor.

Philisp verwacht dat de marges dit jaar met 40 tot 90 basispunten kunnen aantrekken. Aan de bovenkant van de bandbreedte zou de marge volgens Jefferies weer op het niveau van voor de coronacrisis zitten. "Dit lijkt niet haalbaar, vanwege de terugroepacties, de inflatie en de verstoringen in de aanvoerketen", aldus de analisten. Jefferies mikt eerder op een margestijging van 23 basispunten dit jaar. Als er een verbetering van de marges plaatsvindt, dan zou dat vermoedelijk pas in de tweede helft van dit jaar zijn.

Jefferies heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel Philips sloot vrijdag op 28,14 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 71% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

20,610 24 jun
+1,062 +5,43%
Premium

Management Philips heeft aantoonbaar gefaald

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links