Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Core Laboratories geeft flinke winstwaarschuwing af

Core Laboratories geeft flinke winstwaarschuwing af
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Core Laboratories heeft woensdagavond gewaarschuwd dat de winst in het lopende eerste kwartaal flink lager zal uitvallen dan eerder gedacht.

Onder meer de uitbraak van de omikronvariant van het coronavirus drukte op de resultaten, terwijl ook het geopolitieke conflict tussen Rusland en Oekraïne impact heeft. Door verstoringen als gevolg van cyberaanvallen bij faciliteiten van derde partijen, namook de vraag naar analytisch onderzoek naar olie af, vooral in Europa.

Als gevolg verwacht Core een kwartaalomzet van 110 tot 113 miljoen dollar, tegen 117 tot 122 miljoen dollar in een eerdere raming. 

De verwachtingen voor de winst per aandeel werden nog scherper verlaagd. Core ging voor het eerste kwartaal eerder nog uit van een winst per aandeel van 0,16 tot 0,20 dollar, maar dit zal eerder 0,05 tot 0,08 dollar worden bij een operationele marge van 5 tot 6 procent. Eerder werd nog uitgegaan van een marge van circa 11 procent.

De vooruitzichten voor heel 2022 blijven volgens Core positief.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links